Полуниця не злипнеться в один великий ком: як правильно заморожувати ягоду

Читать на русском
Автор
У вас не вийде полуничний ком
У вас не вийде полуничний ком. Фото Freepik

Ці хитрощі вам точно знадобляться

Сезон полуниці – це час насолоджуватися улюбленою ягодою та пишною випічкою з нею. Однак що робити взимку, коли так хочеться поласувати полуницею?

Разом із "Главредом" пропонуємо заморозити її на зиму. Однак щоб полуниця не перетворилася на однорідний ком, пропонуємо три способи, як правильно зберегти ягоду на зиму.

Як заморозити полуницю на зиму.

Для заморожування полуниці цілком потрібно ретельно помити ягоди та видалити листочки, після чого дати стекти зайвій воді. Потім необхідно розкласти полуницю на дерев’яну дошку так, щоб між ягодами був простір і дати висохнути.

Після цього дошки потрібно обтягнути харчовою плівкою і в такому положенні розкласти на них ягоди. Дошки з полуницею потрібно відправити в морозилку на 2-3 години. Через вказаний час ягоди необхідно дістати та перекласти в контейнер.

Полуницю також можна заморозити у вигляді пюре. Для такого способу ягоду потрібно вимити та просушити так само як і в першому способі. Після полуниці можна нарізати на четвертинки та залишити на годину. Через зазначений час полуницю необхідно буде перебити блендером, розлити формами й відправити в морозильну камеру.

Також можна заморозити цілу полуницю разом із ягідним пюре. Для цього потрібно помити та просушити всю полуницю.

Половину ягід необхідно розрізати на половини та відправити у форми. Другу половину слід перебити блендером і залити в ці контейнери. Після цього необхідно все відразу ж відправити в морозилку.

Раніше ми розповідали, як позбутися бруду та хімії у полуниці. Вам допоможуть копійчани.