Старовинна українська страва з картоплею: як приготувати ситні лежні

Читать на русском
Автор
Цікава страва — смачна і ситна
Цікава страва — смачна і ситна. Фото ye.ua

Чудовий рецепт ситної вечері або обіду

Ми розповідали, як приготувати смачні солодкі парові вареники — м’які та соковиті. Тепер ділимось рецептом незвичної старовинної української страви з картоплею.

Проста рецептура, доступні інгредієнти та чудовий результат — все це робить лемішки ідеальною стравою як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Рецептом поділились на порталі "Є".

Інгредієнти:

  • 550 г гречаного борошна
  • 100 г пшеничного борошна
  • 800 мл окропу
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 300 г відвареної картоплі
  • 300 г кисломолочного сиру
  • 3 зубчики часнику
  • сіль до смаку

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте гречане та пшеничне борошно, додайте дрібку солі та залийте окропом. Замішайте тісто великою ложкою, а коли воно стане вже теплим, замішуйте руками.
  2. Викладіть тісто на стіл, посипаний пшеничним борошном, і трохи розкатайте. Для начинки об'єднайте кисломолочний сир та товчену відварену картоплю, посоліть. Додайте подрібнений часник.
  3. Розігрійте духовку до 180°C. З тіста сформуйте коржики розміром з долоню. Викладіть на кожен коржик начинку і сформуйте лемішки у формі продовгуватих котлет.
  4. Обсмажте лемішки на пательні з олією до золотистої скоринки. Перекладіть лемішки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці протягом 20 хвилин.

Готові лемішки подавайте зі сметаною та часником або з соусом з олії та подрібненого часнику. Також ми ділились рецептом смачної страви з кабачка та картоплі.