Пироги та морозиво з полуницею почекають: приготуйте з ягоди салат

Читать на русском
Автор
Незвичайний салатик, багатий на клітковину і вітамін С
Незвичайний салатик, багатий на клітковину і вітамін С. Фото 1000.menu

Салат виходить дуже яскравим і святковим

У сезон полуниці цією ягодою можна вдосталь наїдатися просто так. А ще — з неї можна приготувати безліч смачних страв, таких як пироги, торти, морозиво, чи желе.

Попри те, що більшість господинь звикли готувати саме солодкі страви з цією ягодою, сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити меню та приготувати з нею… салат. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cook_with_me_at_home".

Як приготувати салат з полуницею та руколою

Інгредієнти:

  • рукола;
  • полуниця;
  • моцарела-бебі;

Інгредієнти для заправки

  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. л.;
  • гірчиця лагідна – 0,5 ч. л.;
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготувати заправку: для цього з'єднати оливкову олію, бальзамічний та гірчицю.
  2. Додати сіль та перець за смаком, перемішати.
  3. Руколу та полуницю помити та просушити.
  4. Полуницю розрізати навпіл.
  5. Моцарелу розрізати навпіл, або залишити цілою.
  6. На тарілку викласти руколу, полити заправкою.
  7. Зверху викласти моцарелу та полуницю, полити заправкою.
  8. За бажанням можна посипати рубленими горішками, або кунжутом та додатково полити бальзаміком.

Раніше ми писали, як приготувати літні вареники з ягодами. Вони швидко готуються та швидко з’їдаються.