Пироги та морозиво з полуницею почекають: приготуйте з ягоди салат
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний салатик, багатий на клітковину і вітамін С](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/52/aac511a5-24e4eb685a9b7838d0ed9c26d112152c.jpg?v=0981_1)
Салат виходить дуже яскравим і святковим
У сезон полуниці цією ягодою можна вдосталь наїдатися просто так. А ще — з неї можна приготувати безліч смачних страв, таких як пироги, торти, морозиво, чи желе.
Попри те, що більшість господинь звикли готувати саме солодкі страви з цією ягодою, сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити меню та приготувати з нею… салат. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cook_with_me_at_home".
Як приготувати салат з полуницею та руколою
Інгредієнти:
- рукола;
- полуниця;
- моцарела-бебі;
Інгредієнти для заправки
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- бальзамічний оцет – 1 ч. л.;
- гірчиця лагідна – 0,5 ч. л.;
- сіль;
- перець;
Спосіб приготування:
- Спершу приготувати заправку: для цього з'єднати оливкову олію, бальзамічний та гірчицю.
- Додати сіль та перець за смаком, перемішати.
- Руколу та полуницю помити та просушити.
- Полуницю розрізати навпіл.
- Моцарелу розрізати навпіл, або залишити цілою.
- На тарілку викласти руколу, полити заправкою.
- Зверху викласти моцарелу та полуницю, полити заправкою.
- За бажанням можна посипати рубленими горішками, або кунжутом та додатково полити бальзаміком.
Раніше ми писали, як приготувати літні вареники з ягодами. Вони швидко готуються та швидко з’їдаються.