І до свята, і до сімейного обіду: чудовий гарнір нашвидкуруч з 10 картоплин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Запечена з сиром картопля](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/af/7f7b4588-766e8adefdf30a4a9aec5763e377eafa.png?v=6469_1)
Знадобляться прості продукти та форма для маффінів
Скільки б варіантів гарніру ми не вигадували, найпопулярнішою на нашій кухні все одно є картопля. В основному ми її варимо, смажимо цілою або шматочками.
Однак сьогодні "Ідеї для сніданку та вечері" пропонують нам приголомшливий рецепт гарніру — картопля, запечена із сиром. Приготувати його можна нашвидкуруч, а виходить страва настільки смачною, що її можна подавати навіть до святкового столу. Прості інгредієнти, форми для мафінів, небагато часу і шикарний гарнір на столі.
Як приготувати запечену картоплю з твердим сиром
Інгредієнти:
- картопля – 10 шт.;
- вершки – 1,5 склянки;
- твердий сир, натертий на тертці – 1,5 склянки;
- часник – 2 – 3 зубчики;
- сіль — 1 ч. л.;
- чорний перець – 1 год.
Спосіб приготування:
- Часник чистимо, подрібнюємо або пропускаємо через прес.
- Картоплю ретельно миємо, чистимо від шкірки та нарізаємо тонкими кружальцями.
- Підготовлену картоплю відправляємо у велику миску. Туди ж додаємо тертий твердий сир, часник та вершки. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
- У форму для випікання мафінів викладаємо картопляні часточки. Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 1:00.
Подаємо картопля зі сметанним соусом та маринованими овочами. Смачного.