І до свята, і до сімейного обіду: чудовий гарнір нашвидкуруч з 10 картоплин

Читать на русском
Автор
Запечена з сиром картопля
Запечена з сиром картопля. Фото Ідеї для сніданку та вечері

Знадобляться прості продукти та форма для маффінів

Скільки б варіантів гарніру ми не вигадували, найпопулярнішою на нашій кухні все одно є картопля. В основному ми її варимо, смажимо цілою або шматочками.

Однак сьогодні "Ідеї для сніданку та вечері" пропонують нам приголомшливий рецепт гарніру — картопля, запечена із сиром. Приготувати його можна нашвидкуруч, а виходить страва настільки смачною, що її можна подавати навіть до святкового столу. Прості інгредієнти, форми для мафінів, небагато часу і шикарний гарнір на столі.

Як приготувати запечену картоплю з твердим сиром

Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;
  • вершки – 1,5 склянки;
  • твердий сир, натертий на тертці – 1,5 склянки;
  • часник – 2 – 3 зубчики;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • чорний перець – 1 год.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо, подрібнюємо або пропускаємо через прес.
  2. Картоплю ретельно миємо, чистимо від шкірки та нарізаємо тонкими кружальцями.
  3. Підготовлену картоплю відправляємо у велику миску. Туди ж додаємо тертий твердий сир, часник та вершки. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
  4. У форму для випікання мафінів викладаємо картопляні часточки. Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 1:00.

Подаємо картопля зі сметанним соусом та маринованими овочами. Смачного.