Курка з картоплею по-новому: рецепт, про який ви не знали

Читать на русском
Автор
Курячі стегенця з картоплею та сухофруктами
Курячі стегенця з картоплею та сухофруктами. Фото shuba.life

Таку страву ви не спробуєте навіть у найближчому ресторані

Ароматні курячі гомілки з картоплею — універсальний варіант для ситної сімейної вечері. Що робити, якщо хочеться урізноманітнити улюблену страву?

Разом із Shuba пропонуємо додати до улюбленої страви незвичайні для неї продукти — чорнослив та курагу. Саме вони у поєднанні з овочами та спеціями створюють незабутній пікантний смак. А завдяки маринаду із соєвого соусу, цибулі та часнику курка наповниться новими смаками.

Як запекти курячі стегенця з картоплею та сухофруктами

Інгредієнти на 6 порцій:

  • курячі стегна з гомілкою — 6 шт.;
  • картопля — 1 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • чорнослив без кісточки — 50 г;
  • курага — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до курки — на смак.

Для маринаду:

  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • соус соєвий — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегенця миємо, солимо, перчимо і посипаємо спеціями.
  2. Для приготування маринаду чистимо і подрібнюємо часник та цибулю. Змішуємо їх із соєвим соусом.
  3. У підготовлений маринад відправляємо стегенця, перемішуємо та маринуємо протягом 1-2 годин, а краще на ніч.
  4. Сухофрукти заливаємо гарячою водою на півгодини, потім нарізаємо шматочками.
  5. Чистимо, миємо та нарізаємо великими кубиками картоплю та моркву.
  6. Замариновані стегенця викладаємо на деко, навколо — картоплю, моркву та сухофрукти. Поливаємо маринадом і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1,5 години, періодично поливаючи маринадом.

Подаємо готову страву з улюбленим салатом. Смачного.