Курка з картоплею по-новому: рецепт, про який ви не знали
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Курячі стегенця з картоплею та сухофруктами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/38/31de2a6f-7b67334481ab72ac63ff4d9d91564387.jpg?v=4563_1)
Таку страву ви не спробуєте навіть у найближчому ресторані
Ароматні курячі гомілки з картоплею — універсальний варіант для ситної сімейної вечері. Що робити, якщо хочеться урізноманітнити улюблену страву?
Разом із Shuba пропонуємо додати до улюбленої страви незвичайні для неї продукти — чорнослив та курагу. Саме вони у поєднанні з овочами та спеціями створюють незабутній пікантний смак. А завдяки маринаду із соєвого соусу, цибулі та часнику курка наповниться новими смаками.
Як запекти курячі стегенця з картоплею та сухофруктами
Інгредієнти на 6 порцій:
- курячі стегна з гомілкою — 6 шт.;
- картопля — 1 кг;
- морква — 1 шт.;
- чорнослив без кісточки — 50 г;
- курага — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений, приправа до курки — на смак.
Для маринаду:
- цибуля — 1 шт.;
- часник, зубчики — 3 шт.;
- соус соєвий — 100 мл.
Спосіб приготування:
- Курячі стегенця миємо, солимо, перчимо і посипаємо спеціями.
- Для приготування маринаду чистимо і подрібнюємо часник та цибулю. Змішуємо їх із соєвим соусом.
- У підготовлений маринад відправляємо стегенця, перемішуємо та маринуємо протягом 1-2 годин, а краще на ніч.
- Сухофрукти заливаємо гарячою водою на півгодини, потім нарізаємо шматочками.
- Чистимо, миємо та нарізаємо великими кубиками картоплю та моркву.
- Замариновані стегенця викладаємо на деко, навколо — картоплю, моркву та сухофрукти. Поливаємо маринадом і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1,5 години, періодично поливаючи маринадом.
Подаємо готову страву з улюбленим салатом. Смачного.