Цю "Зелену богиню" ви приготуєте за 10 хвилин: після цього салату всі встануть із-за столу ситими

Читать на русском
Автор
Ситний та корисний салат з тунцем
Ситний та корисний салат з тунцем. Фото shuba.life

Відмінно і до сімейного обіду, і до святкового столу

Хочете побалувати близьких смачним і ситним салатом ? Тоді діставайте з холодильника консервований тунець у своєму соку.

Окрім риби вам знадобиться ще зелень, грецький йогурт та приправи, а якщо немає в холодильнику тунця – замініть його консервованим лососем, сардинами чи запеченою скумбрією. Рецепт Shuba – чудовий спосіб використовувати запаси рибних консервів. Подавати страву можна як салат та намазку для хліба, а також як начинку для фаршированих яєць. Зберігати салат під назвою "Зелена богиня" можна у контейнері з кришкою кілька днів.

Як приготувати салат "Зелена богиня"

Інгредієнти на 3 порції:

  • тунець у власному соку — 360 г.

Для соусу:

  • лимон, сік — 20 мл;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • грецький йогурт — 30 г;
  • цибуля шалот — 20 г;
  • мед — 1/4 ч. л.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • зелень — 200 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1/8 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. З тунця зливаємо рідину. Відправляємо рибу в миску та обережно розламуємо його за допомогою вилки.
  2. Очищений часник відправляємо в блендер. Збиваємо його протягом 5 секунд. Після цього додаємо цибулю, зелень, сік лимона, олію, йогурт, сіль, мед і перець і все збиваємо до однорідного стану.
  3. Половину заправки виливаємо на тунець. Те, що залишилося, переливаємо в банку з кришкою для іншого використання.

За бажанням прикрашаємо салат зеленню та меленим перцем. Подаємо з молодою картоплею із салом та маком.