Цю "Зелену богиню" ви приготуєте за 10 хвилин: після цього салату всі встануть із-за столу ситими
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Ситний та корисний салат з тунцем](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/0a/1d978e76-9c7c0c41f2691773ef6ba9bfbb5130a3.jpg?v=3074_1)
Відмінно і до сімейного обіду, і до святкового столу
Хочете побалувати близьких смачним і ситним салатом ? Тоді діставайте з холодильника консервований тунець у своєму соку.
Окрім риби вам знадобиться ще зелень, грецький йогурт та приправи, а якщо немає в холодильнику тунця – замініть його консервованим лососем, сардинами чи запеченою скумбрією. Рецепт Shuba – чудовий спосіб використовувати запаси рибних консервів. Подавати страву можна як салат та намазку для хліба, а також як начинку для фаршированих яєць. Зберігати салат під назвою "Зелена богиня" можна у контейнері з кришкою кілька днів.
Як приготувати салат "Зелена богиня"
Інгредієнти на 3 порції:
- тунець у власному соку — 360 г.
Для соусу:
- лимон, сік — 20 мл;
- оливкова олія — 30 мл;
- грецький йогурт — 30 г;
- цибуля шалот — 20 г;
- мед — 1/4 ч. л.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- зелень — 200 г;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- перець чорний мелений — 1/8 ч. л.
Спосіб приготування:
- З тунця зливаємо рідину. Відправляємо рибу в миску та обережно розламуємо його за допомогою вилки.
- Очищений часник відправляємо в блендер. Збиваємо його протягом 5 секунд. Після цього додаємо цибулю, зелень, сік лимона, олію, йогурт, сіль, мед і перець і все збиваємо до однорідного стану.
- Половину заправки виливаємо на тунець. Те, що залишилося, переливаємо в банку з кришкою для іншого використання.
За бажанням прикрашаємо салат зеленню та меленим перцем. Подаємо з молодою картоплею із салом та маком.