Укусити — і здивуватися: гідна заміна звичному солодкому печиву

Читать на русском
Автор
Незвичайне солоне печиво
Незвичайне солоне печиво. Фото shuba.life

Смачна перерва від звичних солодощів

Звичайно, у ласунів є маса найрізноманітніших рецептів солодкого печива. Однак це печиво вони вкусять і здивуються.

Річ у тому, що сьогодні разом із Shuba ми приготуємо солоне печиво із дріжджового тіста. Вийде воно повітряним, ніжним, і просто танутиме в роті. Крім того, його можна адаптувати під ваші смаки: для любителів пікантних закусок печиво можна змастити вершковим маслом, а для ласунів — улюбленим джемом.

Як приготувати солоне печиво.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 450 г;
  • масло вершкове 73% — 220 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • дріжджі пресовані — 10 г;
  • молоко 2,5% — 50 мл;
  • кефір — 150 мл;
  • сіль — 5 г;
  • сушений кмин — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Розводимо в теплому молоці дріжджі. Коли вони набухнуть, разом з маслом, жовтком, кефіром і сіллю відправляємо в просіяне борошно. Замішуємо тісто середньої консистенції, накриваємо рушником і даємо підійти приблизно годину.
  2. На присипаній борошном поверхні розгортаємо тісто завтовшки 1,5 см. Нарізаємо його квадратиками або іншою формою за бажанням. Змащуємо кожен білком і посипаємо кмином.
  3. Відправляємо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин до золотистого кольору.

Готове печиво подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.