Укусити — і здивуватися: гідна заміна звичному солодкому печиву
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайне солоне печиво](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/0c/51a71b16-94d8c77f0b23bd4867c364cea637d0c3.jpg?v=3319_1)
Смачна перерва від звичних солодощів
Звичайно, у ласунів є маса найрізноманітніших рецептів солодкого печива. Однак це печиво вони вкусять і здивуються.
Річ у тому, що сьогодні разом із Shuba ми приготуємо солоне печиво із дріжджового тіста. Вийде воно повітряним, ніжним, і просто танутиме в роті. Крім того, його можна адаптувати під ваші смаки: для любителів пікантних закусок печиво можна змастити вершковим маслом, а для ласунів — улюбленим джемом.
Як приготувати солоне печиво.
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 450 г;
- масло вершкове 73% — 220 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- дріжджі пресовані — 10 г;
- молоко 2,5% — 50 мл;
- кефір — 150 мл;
- сіль — 5 г;
- сушений кмин — 10 г.
Спосіб приготування:
- Розводимо в теплому молоці дріжджі. Коли вони набухнуть, разом з маслом, жовтком, кефіром і сіллю відправляємо в просіяне борошно. Замішуємо тісто середньої консистенції, накриваємо рушником і даємо підійти приблизно годину.
- На присипаній борошном поверхні розгортаємо тісто завтовшки 1,5 см. Нарізаємо його квадратиками або іншою формою за бажанням. Змащуємо кожен білком і посипаємо кмином.
- Відправляємо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин до золотистого кольору.
Готове печиво подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.