Відмінно до сімейного чаювання: готуємо вівсяне печиво з родзинками

Читать на русском
Автор
Вівсяне печиво вийде розсипчастим
Вівсяне печиво вийде розсипчастим. Фото napensii.ua

Усі проситимуть це печиво щодня

Хочеться побалувати близьких чимось смачненьким до чаю? Тоді домашнє печиво те, що вам потрібно.

Якщо вважаєте, що готувати його довго, спробуйте домашнє вівсяне печиво із родзинками від "На пенсії". Воно швидке у приготуванні, просте та бюджетне. В результаті у вас вийде розсипчасте, м’яке та ніжне на смак печиво, яке відмінно підходить до сімейного чаювання. Вівсяні пластівці краще для них брати дрібного помелу, а великі можна трохи подрібнити у блендері.

Як приготувати вівсяне печиво з родзинками

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 250 г;
  • борошно — 200 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • родзинки – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • кориця – 1 ч.л;
  • розпушувач – ½ ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки відправляємо в гарячу воду на 5-10 хвилин, потім зливаємо воду і сушимо його за допомогою паперового рушника.
  2. Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукром до пишності.
  3. В отриману масу додаємо вівсяні пластівці, просіяне борошно з розпушувачем, корицею і курячим яйцем, все ретельно перемішуємо. Тісто має вийти липким і трохи розсипчастим.
  4. В тісто вмішуємо родзинки, при необхідності додаємо 1-2 ст. л розтопленого вершкового масла і добре вимішуємо. Ділимо його на 16 частин, з кожної скочуємо кульки розміром приблизно з волоський горіх.
  5. Деко застилаємо пергаментом або силіконовим килимком, присипаємо мукою, викладаємо кульки та придавлюємо їх пальцями.
  6. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до золотистості печива.

Бажаєте здивувати близьких? Приготуйте їм зелене печиво зі щавлю і всі ахнуть.