Залишилися макарони — приготуйте з них запіканку: секретний рецепт, який нагодує всю сім’ю

Читать на русском
Автор
Ситна запіканка з яйцем
Ситна запіканка з яйцем. Фото shuba.life

Рецепт заощадить вам гроші

Після приготування незвичайної "лазання" залишилося трохи макаронів або спагеті? Що з ними робити, якщо для подачі на стіл замало, а викинути шкода? Ситуацію врятує незвична запіканка.

Для цієї страви за рецептом Shuba можна використовувати вчорашні макарони — у цьому випадку страва заощадить вам гроші й вам не доведеться викидати продукт. Головне – візьміть макарони твердих сортів пшениці чи спагеті. Запіканка вийде неймовірною.

Як приготувати запіканку з яйцем

Інгредієнти на 4 порції:

  • макарони — 150 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • молоко 2,5% — 250 мл;
  • сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку;
  • зелень — 50 г;
  • масло вершкове 73% — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви готуєте страву зі свіжих макаронів, то відварюємо їх у киплячій воді до готовності. Коли вони будуть готові, відкидаємо макарони на друшляк і даємо їм стекти. Якщо ж ви використовуєте відварні – просто дістаньте їх із холодильника.
  2. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо в неї макарони.
  3. В окремій мисці збиваємо яйця. Вливаємо до них молоко. Все солимо, перчимо, додаємо спеції та ретельно все збиваємо.
  4. Отриманою яєчно-макаронною сумішшю заливаємо макарони. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Готову запіканку подаємо гарячою з улюбленим салатом. Смачного.