Залишилися макарони — приготуйте з них запіканку: секретний рецепт, який нагодує всю сім’ю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ситна запіканка з яйцем](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/a0/94ebceac-81fca5918901a41dfcf71a7e7ffe3a0d.jpg?v=1941_1)
Рецепт заощадить вам гроші
Після приготування незвичайної "лазання" залишилося трохи макаронів або спагеті? Що з ними робити, якщо для подачі на стіл замало, а викинути шкода? Ситуацію врятує незвична запіканка.
Для цієї страви за рецептом Shuba можна використовувати вчорашні макарони — у цьому випадку страва заощадить вам гроші й вам не доведеться викидати продукт. Головне – візьміть макарони твердих сортів пшениці чи спагеті. Запіканка вийде неймовірною.
Як приготувати запіканку з яйцем
Інгредієнти на 4 порції:
- макарони — 150 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- молоко 2,5% — 250 мл;
- сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку;
- зелень — 50 г;
- масло вершкове 73% — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Якщо ви готуєте страву зі свіжих макаронів, то відварюємо їх у киплячій воді до готовності. Коли вони будуть готові, відкидаємо макарони на друшляк і даємо їм стекти. Якщо ж ви використовуєте відварні – просто дістаньте їх із холодильника.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо в неї макарони.
- В окремій мисці збиваємо яйця. Вливаємо до них молоко. Все солимо, перчимо, додаємо спеції та ретельно все збиваємо.
- Отриманою яєчно-макаронною сумішшю заливаємо макарони. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готову запіканку подаємо гарячою з улюбленим салатом. Смачного.