Півпачки макаронів і трохи яблук: із таким десертом близькі вип’ю весь чай вдома

Читать на русском
Автор
Незвичайна запіканка з макаронів та яблук
Незвичайна запіканка з макаронів та яблук. Фото shuba.life

Встанете з-за столу, коли на тарілці не буде жодного шматочка

Хочеться побалувати близьких незвичайним десертом ? Тоді запіканка з макаронами та яблуками – це те, що вам потрібно.

Звичайно, десерт від Shuba мало нагадує звичний, проте він ідеальний для чаювання. Жодного тіста, а результат приголомшливий. Таку запіканку можна подавати не тільки на десерт, а і як повноцінний сніданок.

Як приготувати запіканку з макаронами та яблуками

Інгредієнти на 6 порцій:

  • макарони — 300 г;
  • яблуко — 6 шт.;
  • лимон, сік — 1 ст. л.;
  • цукор — 60 г;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 40 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • кориця мелена — 10 г;
  • сметана — 50 г;
  • панірувальні сухарі — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. В окропі відварюємо макарони на 2-3 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Відкидаємо їх на друшляк.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця разом зі сметаною, 20 г цукру та ванільним цукром. Отриману яєчну массу змішуємо з макаронами.
  3. Миємо яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо їх скибочками. Збризкуємо соком лимона.
  4. Змащуємо маслом, посипаємо сухарями форму для випікання, відправляємо половину макаронної маси. Зверху викладаємо половину яблук, посипаємо цукром та корицею.
  5. Накриваємо все макаронами і яблуками, що залишилися, посипаємо цукром і корицею. Зверху викладаємо шматочки масла.
  6. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Подаємо готову запіканку в теплому або холодному вигляді.

Залишились яблука? Приготуйте з ними лінивий штрудель — він підкорить ваше серце.