Для такої "лазаньї" вам знадобляться макарони та сосиски: незвичайний рецепт

Читать на русском
Автор
Незвичайна запіканка з сосисок та макаронів
Незвичайна запіканка з сосисок та макаронів. Фото shuba.life

Готується просто, з’їдається швидко

Хочеться порадувати близьких ситною та смачною вечерею з простих продуктів? Тоді пропонуємо незвичайну страву, яка на смак нагадує класичну лазанью.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайну запіканку. Безумовно, нам знадобляться деякі інгредієнти, обов’язкові для класичної лазаньї, але без макаронів та сосисок не обійдемося. Готується страва набагато простіше, проте вразить вас ідеальною стравою і з’явиться в списку улюблених.

Як приготувати запіканку з макаронів та сосисок

Інгредієнти на 5 порцій:

  • макарони — 400 г;
  • масло вершкове 73% — 20 г;
  • бекон — 250 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сосиски — 500 г;
  • паста томатна — 650 г;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • вершки 20% — 70 мл;
  • пармезан тертий – 100 г;
  • сир моцарела — 300 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Макарони відварюємо в підсоленій воді на 1-2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Додаємо вершкове масло, перемішуємо.
  2. Чистимо і подрібнюємо часник та цибулю. Нарізаємо сосиски. Моцарелу натираємо на тертці.
  3. Розігріваємо велику сковороду із вершковим маслом, обсмажуємо бекон близько 10 хвилин, викладаємо на тарілку.
  4. У тому ж вершковому маслі обсмажуємо протягом 3 хвилин цибулю. Додаємо сосиски та готуємо ще 2-3 хвилини.
  5. Туди вливаємо томатну пасту, вершки готуємо на слабкому вогні 5-6 хвилин. Через зазначений час додаємо пармезан та перемішуємо до його розплавлення. Солимо, перчимо.
  6. Невелику кількість соусу залишаємо, решту перемішуємо з макаронами.
  7. Половину макаронів викладаємо у форму для запікання, посипаємо 100 г моцарели та 30 г пармезану. Зверху викладаємо макарони, що залишилися, рівномірно їх розподіляємо, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром.
  8. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готовий запіканці даємо настоятися протягом 10 хвилин. Подаємо з улюбленим салатом.