Банани довго не темнітимуть: скористайтеся цим хитрим лайфхаком

Читать на русском
Автор
Стиглі банани часто чорніють
Стиглі банани часто чорніють

Що робити, щоб банани довше не псувалися

Банани люблять і дорослі, і діти. Їх можна їсти окремо, або готувати з них коктейлі, десерти та торти. Особливість цих фруктів у тому, що вони дуже швидко чорніють та стають дуже м’якими.

Виявляється, одного простого трюку достатньо, щоби банани залишалися свіжими протягом двох тижнів.

Як продовжити свіжість бананів

Чорні плями на бананах не означають, що фрукт непридатний для вживання. Вони є результатом дозрівання, коли хлорофіл, що міститься в шкірці, перетворюється на каротин. Однак варто пам’ятати, що чим довше банан зберігається при кімнатній температурі, тим швидше його шкірка покривається плямами, а отже, тим швидше він дозріває та псується.

Відмінний спосіб продовжити свіжість бананів та відстрочити почорніння – помістити кінчики фруктів у миску з водою. Таким чином фрукти не стануть м'якими дуже швидко. Воду слід міняти щодня.

Якщо у вас багато бананів, для збереження можна покласти їх у морозилку. Попередньо фрукти потрібно очистити. Так вони збережуть свій смак і структуру.

Банан необхідно розрізати на шматочки та покласти на тацю, тому що якщо покласти їх прямо в пакет, велика ймовірність, що шматочки перетворяться на крижану кашу. Помістіть тацю в морозильну камеру приблизно на дві години, а після закінчення цього часу дістаньте її та пересипте банани в пакет із застібкою-блискавкою. Заморожені банани можна додати у коктейль чи торт.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно мити полуницю. Однієї води недостатньо, щоб позбутися бруду та паразитів.