Навіщо замочувати черешню із сіллю: не всі знають про цю хитрість

Читать на русском
Автор
772
Іноді черешня буває заражена хробаками
Іноді черешня буває заражена хробаками. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей лайфхак допоможе швидко позбутися шкідників у ягодах.

Черешня — не тільки смачний, але і дуже корисний фрукт, який варто включити до свого раціону в літній сезон. Вона вже продається на ринках і в магазинах.

Цього року ціна на черешню "кусається" і тому подвійно прикро принести додому ягоди з хробаками. Тому при покупці ягід необхідно звертати увагу на їх зовнішній вигляд. Є кілька ознак, які вказують на наявність хробаків.

Якщо ж куплена черешня попри все виявилася червивою, позбавитися шкідників допоможе сіль.

Як не купити червиву черешню

Якщо ви не хочете принести додому черешню з личинками вишневої молі, уникайте фруктів із видимими отворами у шкірці.

Уважно подивіться, чи не пошкоджені ягоди. Вони не повинні бути знебарвлені, на них не повинно бути білих чи чорних плям. Ці ознаки можуть вказувати на наявність хробаків усередині черешні.

Як позбутися черв’яків у черешні

Куплені ягоди потрібно добре мити. Це допоможе позбавитися бактерій та паразитів.

Насамперед ягоди необхідно перебрати. Видалити зіпсовані, розчавлені плоди, листя та плодоніжки. Потім необхідно промити черешню водою та замочити в сольовому розчині, радить maximum.

У 1 літрі води розчиніть 1 ч. л. солі та залийте 500 г ягід на пів години. Черв’яки самі виповзуть із черешні, після чого ягоди необхідно промити під проточною водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно мити полуницю. Виявляється, ягоди перед вживанням варто потримати у кислому та лужному розчинах.