Втричі смачніша, ніж магазинна: як вдома приготувати і закрити томатну пасту всього з двох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Паста виходить густа, ароматна і смачна
Паста виходить густа, ароматна і смачна. Фото Відкриті джерела

Чудовий рецепт на зиму

Ми розповідали, як смачно засолити огірочки. Тепер ділимось рецептом особливо апетитної томатної пасти на зиму.

Паста за цим рецептом виходить густа, ароматна та смачна, значно смачніша, ніж магазинна. І головне, жодної хімії, адже для найсмачнішої пасти вам знадобиться всього два інгредієнти — сіль та стиглі томати. Рецептом поділились на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • 5 кг свіжих помідорів
  • сіль до смаку

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимийте помідори та наріжте їх на шматочки. Пропустіть нарізані помідори через м'ясорубку.
  2. Перекладіть отриману помідорну масу в каструлю та доведіть до кипіння. Візьміть сито і сильно придавіть ним киплячу масу, щоб на поверхню почав виділятися сік. Зберіть весь сік, а м'якоть з шкіркою та кісточками залиште в каструлі.
  3. Перекладіть м'якоть в сито і дайте стекти зайвому соку. Потім поставте сито над чистою каструлею і перетріть м'якоть товкачкою. У каструлю стече чиста томатна маса, а шкірки та кісточки залишаться в ситі.
  4. Прокип'ятіть отриману томатну масу, посоліть її до смаку. Розкладіть гарячу пасту по заздалегідь простерилізованих банках і швидко закатайте кришками.

Домашню томатну пасту можна зберігати в прохолодному місці протягом року. Також ми ділились апетитним рецептом кабачків.