Ідеальний рецепт кабачків на зиму: виходять хрусткі та апетитні

Читать на русском
Автор
Дуже смачна консервація
Дуже смачна консервація. Фото food.obozrevatel.com

Кабачки в соусі сацебелі

Ми ділились рецептом смачних консервованих огірочків. Тепер розповідаємо, як закрити кабачки на зиму.

Вдалим рецептом поділились на порталі "Господинька". Він простий, швидкий, а результат – неймовірно смачний та ароматний. Кабачки в соусі сацебелі виходять хрусткими та апетитними.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг кабачків
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. солі
  • 180 г цукру
  • 1 ст. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. сушеного базиліку
  • 400 мл соусу сацебелі
  • 100 мл олії
  • 100 мл оцту 9%

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кабачки тонкими кружечками і викладіть у каструлю. Додайте подрібнений часник.
  2. До кабачків додайте сіль, перець, цукор, базилік і соус сацебелі. Влийте олію і перемішайте.
  3. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте кабачки на повільному вогні близько 30 хвилин, часто помішуючи, щоб вони тушкувалися рівномірно.
  4. Зніміть каструлю з вогню, влийте оцет і добре перемішайте. Розкладіть кабачки з маринадом у чисті стерилізовані банки.
  5. Залийте банки соусом, що залишився, і поставте їх у каструлю з водою. Вода повинна доходити до половини банок. Стерилізуйте банки на повільному вогні близько 30 хвилин.

Закатайте банки кришками і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Також ми розповідали, як цей овоч можна дуже смачно приготувати.