Ніжні коржі та полуничний мус зведуть з розуму: приготуйте цей літній десерт для близьких

Читать на русском
Автор
Надзвичайно смачний та красивий торт
Надзвичайно смачний та красивий торт. Фото 1000.menu

Така випічка нікого не залишить байдужим

Коли наїлися ягодою у сезон полуниці можна почати готувати з неї смачні десерти. Чудовою ідеєю буде спекти полуничний пиріг, зварити компот чи зробити желе.

Окрім цього з полуниці можна зробити десерт, який точно нікого не залишить байдужим — смачний, легкий мусовий торт. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_fil.anna_".

Як приготувати мусовий полуничний торт

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • борошно – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;

Інгредієнти для полуничного мусу:

  • полуниця – 300 г;
  • цукор – 60 г;
  • желатин – 20 г;
  • вода – 50 г;
  • сметана – 330 г;
  • пачка полуничного желе;
  • свіжа полуниця;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування бісквіта яйця потрібно збити разом з цукром та ванільним цукром до пишності.
  2. Поступово додати борошно та розпушувач, збити.
  3. Перелити тісто у форму.
  4. Запекти у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  5. Після повно охолодження розрізати бісквіт на два коржі.
  6. Для приготування полуничного мусу желатин потрібно залити холодною водою, перемішати і дати набухнути.
  7. До сметани додати цукор, полуницю і все разом збити блендером до однорідності.
  8. Набухлий желатин розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами і додати до полуничної маси, перемішати.
  9. Зібрати торт в послідовності: бісквітний корж, полуничний мус, бісквітний корж, полуничний мус.
  10. Поставити в холодильник до повного застигання.
  11. Полуничне желе залити гарячою водою і залишити охолоджуватися.
  12. Після повного застигання мусу викласти шматочки полуниці і зверху вилити желе.
  13. Поставити в холодильник.

Раніше ми писали, як приготувати полуничні кульки. Такий десерт із задоволенням приготують, а потім з'їдять діти.