Зустрічайте сезон у всеозброєнні: як заморозити чорну смородину

Читать на русском
Автор
Все легко та просто
Все легко та просто. Фото Freepik

Ви будете ласувати ягодою цілу зиму

Влітку, під час сезону ягід, овочів та фруктів, можна ласувати ними постійно. Однак, щоб узимку була можливість поїсти вітамінів, доводиться зберігати їх найрізноманітнішими способами.

Разом із "Главредом" любителям чорної смородини перед початком сезону розповімо, як зберегти її на зиму шляхом заморожування. Взимку ви зможете прикрашати нею випічку, додавати до смузі та молочних каш.

Як підготувати чорну смородину до заморожування:

Для початку необхідно відокремити ягоди від плодоніжок і добре промити їх під проточною водою, прибравши пісок та пил. Далі ягодам треба дати просохнути протягом кількох годин і далі приступати безпосередньо до заморожування.

Декілька способів заморозити чорну смородину на зиму

Ягоду можна заморозити цілими в окремих пакетиках (порційно) – одна порція для приготування однієї страви, щоб уникнути повторного заморожування. Для початку необхідно півкілограма смородини в контейнер і відправити в морозилку кілька годин. Після цього потрібно просто розкласти їх по пакетиках.

Також можна заморозити перетерту чорну смородину із цукром. Для цього потрібно відправити ягоди в блендер і засипати необхідною кількістю цукру. Далі необхідно подрібнити ягоди, розлити за зручними формами та відправити на зберігання у морозильну камеру.

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничне мохіто на зиму. Це найкраща заготівля на зиму.