Найкраща заготовка на зиму: неймовірне мохіто зі жмені полуниці

Читать на русском
Автор
Такий полуничний мохіто готується дуже просто
Такий полуничний мохіто готується дуже просто. Фото Сегодня

Освіжаючий компот на зиму

Ми ділились рецептом лінивої лазаньї. А що може бути краще влітку, ніж запивати смачну страву солодким освіжаючим компотом? Пропонуємо вдалий рецепт.

Рецептом неймовірно смачного компоту "Полуничний мохіто" поділились на порталі "Школа Життя". Його легко приготувати і зовсім нескладно закрити на зиму. З наведеної кількості продуктів виходить 3-літрова банка компоту.

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 300 г цукру
  • 2-3 часточки лимона
  • 1 гілочка м'яти
  • 2,5 л води

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте ягоди та залиште їх у холодній воді на 5-15 хвилин. Потім видаліть листочки.
  2. У киплячу воду додайте цукор, перемішайте та доведіть до кипіння. Кип'ятіть протягом 1 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Простерилізуйте банки. Розкладіть полуницю, лимон та м'яту по стерилізованих банках.
  4. Залийте ягоди гарячим сиропом доверху. Накрийте банки стерильними кришками (не закривайте) і дайте їм постояти 30-40 хвилин.
  5. Злийте сироп у каструлю, доведіть до кипіння та проваріть 1 хвилину. Залийте киплячим сиропом банки і закатайте їх кришками.

Укутайте банки ковдрою та залиште до повного охолодження. Також ми розповідали, як із лаваша приготувати смачний сніданок.