Найкраща заготовка на зиму: неймовірне мохіто зі жмені полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Такий полуничний мохіто готується дуже просто](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/b1/19247dcb-7e5e50df6e966ade9cd2a33a8bf0cb16.webp?v=9324_1)
Освіжаючий компот на зиму
Ми ділились рецептом лінивої лазаньї. А що може бути краще влітку, ніж запивати смачну страву солодким освіжаючим компотом? Пропонуємо вдалий рецепт.
Рецептом неймовірно смачного компоту "Полуничний мохіто" поділились на порталі "Школа Життя". Його легко приготувати і зовсім нескладно закрити на зиму. З наведеної кількості продуктів виходить 3-літрова банка компоту.
Інгредієнти:
- 500 г полуниці
- 300 г цукру
- 2-3 часточки лимона
- 1 гілочка м'яти
- 2,5 л води
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте ягоди та залиште їх у холодній воді на 5-15 хвилин. Потім видаліть листочки.
- У киплячу воду додайте цукор, перемішайте та доведіть до кипіння. Кип'ятіть протягом 1 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.
- Простерилізуйте банки. Розкладіть полуницю, лимон та м'яту по стерилізованих банках.
- Залийте ягоди гарячим сиропом доверху. Накрийте банки стерильними кришками (не закривайте) і дайте їм постояти 30-40 хвилин.
- Злийте сироп у каструлю, доведіть до кипіння та проваріть 1 хвилину. Залийте киплячим сиропом банки і закатайте їх кришками.
Укутайте банки ковдрою та залиште до повного охолодження. Також ми розповідали, як із лаваша приготувати смачний сніданок.