Хрумкі зовні і соковиті всередині: ці биточки — чудова альтернатива м’ясним

Читать на русском
Автор
Незвичайні баклажанні котлети
Незвичайні баклажанні котлети. Фото shuba.life

Простий рецепт на швидку руку

Влітку так хочеться порадувати себе різноманітними стравами із баклажанами. Зазвичай ми смажимо їх із цибулею, проте сьогодні пропонуємо приготувати хрумкі зовні та соковиті всередині котлети.

Такі биточки стануть чудовою самостійною стравою на обід або вечерю або як перекус на швидку руку. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати баклажанні котлети

Інгредієнти на 4 порції:

  • баклажан — 500 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • борошно (манка або крохмаль) — 5 ст. л.;
  • часник, зубчики — 1 шт.;
  • петрушка, пучок — 1/2 шт.;
  • кінза, пучок — 1/2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • панірувальні сухарі;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо і дрібно нарізаємо. Також подрібнюємо і зелень.
  2. Баклажани миємо, нарізаємо їх довільними шматочками та пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо підготовлені інгредієнти.
  3. В отриману масу відправляємо яйця, ретельно вимішуємо ложкою. Після цього додаємо борошно, солимо, перчимо і знову все вимішуємо.
  4. З отриманої маси формуємо котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо котлети та смажимо їх на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Готові котлети подаємо з картопляним пюре. Смачного.