Чим посипати сковороду, щоб їжа не прилипала до поверхні: дивний, але дієвий лайфхак

Читать на русском
Автор
2412
Що зробити, щоб їжа не прилипала до пательні
Що зробити, щоб їжа не прилипала до пательні. Фото Freepik

Вас врятує звичайна сіль

Нерідко господині стикаються з проблемою прилипання їжі до сковороди під час приготування їжі. Це неабияк псує і страву, і пательню. На щастя, я є спосіб, як цього запобігти. А раніше ми розповідали, як відмити тефлонову сковороду.

Для застосування цього лайфхаку вам знадобиться простий продукт, який точно є на вашій кухні. Лайфхаком поділилися на порталі "Главред".

Як запобігти прилипанню продуктів до сковороди

Для того, щоб їжа не прилипала до сковороди, варто скористатися однією хитрістю. вона полягає в тому, щоб посипати пательню сіллю перед смаженням. Вона робить чудо зі сковородою.

Як застосувати цей метод

Лайфхак полягає в тому, щоб саме просмажити сіль на пательні перед приготуванням їжі. Однак пательню спочатку треба вимити м’якою губкою та мийним засобом.

Лише після цього можна смажити сіль. Сковороду треба прогріти на вогні, а потім посипати сіллю. Вам знадобиться кілька ложок. Сіль повинна повністю покрити поверхню сковороди. Періодично її треба перемішувати.

Як довго треба смажити сіль

Сіль треба смажити доти, доки вона не стане жовтуватого відтінку. Від сковороди повинен піти легенький димок. Орієнтовно це займе 10 хвилин.

Що робити далі

Коли ви знімете сіль зі сковороди, її треба пересипати в будь-яку посудину. Пательню треба протерти паперовим рушником по всіх поверхні. Перед смаженням продуктів, треба добре розігріти сковороду разом із олією. Це займе 2-3 хвилини. Знову треба витерти поверхню паперовим рушником і очистити від олії. Тепер можна братися до приготування їжі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як до блиску відмити каструлі від нагару. Вам допоможуть чотири прості інгредієнти.