Як до блиску відмити каструлі від нагару: допоможуть чотири інгредієнти

Читать на русском
Автор
Як очистити каструлі від нагару Новина оновлена 01 червня 2024, 19:13
Як очистити каструлі від нагару. Фото pinterest.com

З чотирьох інгредієнтів вийде розчин, який легко впорається із нагаром

Під час готування на посуді можуть залишатися залишки їжі, які пригоріли, і жир, утворюючи згодом нагар на каструлях і сковорідках. Його буває складно відмити звичайними засобами. Однак можна самостійно приготувати ефективний розчин, який швидко впорається з проблемою.

У матеріалі Glavred розказано, що потрібне для його приготування. Багато зусиль цей процес не займе.

Як очистити каструлі від нагару

Нагар на каструлях не тільки псує їх зовнішній вигляд, але й може негативно вплинути на смак страв, додаючи їм гіркоти й неприємного присмаку. Щобільше, наявність нагару на посуді може призвести до зменшення його терміну служби та погіршення якості приготування їжі.

Щоб вирішити проблему, потрібно приготувати розчин з чотирьох інгредієнтів: сіль, миючий засіб, вода і кока-кола. Візьміть газований напій, додайте чайну ложку солі в пляшку або баночку, потім її швидко закрийте і потрясіть, щоб розчинилася сіль. Перелийте розчин у місткість, додавши столову ложку солі й ретельно перемішайте.

Далі візьміть 200 мл миючого засобу для посуду, додайте розчин і перемішайте. Після цього додайте ще 100 мл води.

Готовий розчин перелийте в порожню пляшку і користуйтеся ним під час миття каструль. Таким чином можна позбутися жиру та накипу, особливо на алюмінієвому посуді.

"Телеграф" писав раніше, чим помити посуд, якщо закінчився миючий засіб. Цей лайфхак дуже корисний для господарок.