Півсклянки простого продукту — і тефлонова чиста сковорода: чарівний метод

Читать на русском
Автор
Ефективний та безпечний спосіб позбутися нагару
Ефективний та безпечний спосіб позбутися нагару. Фото Freepik

Ви впораєтеся з проблемою легко та просто

Пишні, ароматні оладки, хрумка смажена картопля і дивовижні курячі крильця — як ви думаєте, що об’єднує ці страви. Ми готуємо їх на сковороді.

Після приготування їжі тефлонову сковороду потрібно як помити і не пошкодити крихке покриття. Для цього не потрібно витрачати багато грошей на спеціальні засоби для чищення. Простий та ефективний спосіб від Ukr.Media допоможе безпечно позбутися нагару.

Як очистити нагар із тефлонової сковороди

Позбутися проблеми допоможе один недорогий продукт — мінеральна вода. Якщо нагар важко видалити зі сковороди, просто налийте туди півсклянки газування та нагрійте.

Дайте воді охолонути. Далі просто потрібно вимити сковороду м’якою губкою з миючим засобом.

Як доглядати тефлонову сковороду

А от щоб тефлонова сковорода прослужила довгі роки, її треба правильно доглядати. Є деякі правила, які допоможуть зберегти сковороду у хорошому стані.

По-перше, посуд перед використанням ретельно помийте, щоб видалити всі заводські забруднення. Найкраще робити це вручну, використовуючи м’яку губку та мікрофібру.

Доглядайте покриття. Для захисту нової сковороди тефлонової змастіть її тонким шаром рослинної олії, а потім нагрійте і охолодіть.

Намагайтеся не наливати в гарячу сковороду холодну воду. Це може призвести до її деформації та пошкодження покриття.

Також важливо контролювати температуру, за якої ви працюєте з тефлоновою сковородою. Використовуйте її для страв, які потребують короткого обсмажування на слабкому або середньому вогні.

Для видалення залишків їжі, що прилипли, використовуйте силіконові або дерев’яні інструменти. Вони не подряпають поверхню.

Раніше ми розповідали, як доглядати інші види сковорідок. Все просто та легко.