Незвичайний рецепт смачної окрошки: на приготування витратите лічені хвилини

Читать на русском
Автор
1212
Простий рецепт літнього супу
Простий рецепт літнього супу. Фото Freepik

Таку окрошку дуже просто приготувати

Окрошка — ідеальна страва для спекотних літніх днів. Це смачно, ситно і чудово освіжає водночас, тому зберігайте собі цей рецепт собі в закладки. Раніше ми розповідали, як приготувати літній салатик з полуницею і хамоном. Тепер ділимося незвичайним рецептом окрошки.

Цей холодний суп неймовірно смачний та ароматний, а також ситний. Рецептом поділилася YouTube каналі Liza Glinskaya.

Як приготувати окрошку на кефірі

Інгредієнти для бульйону:

  • цибуля — 100 г;
  • морква — 100 г;
  • куряче філе — 400 г;

Інгредієнти для окрошки:

  • курячий бульйон — 1 л;
  • кефір — 600 мл;
  • сметана — 150 г (жирність 15-20%);
  • огірки — 2 шт;
  • редиска — 200 г;
  • картопля — 400 г;
  • м’ясо з бульйону;
  • яйця — 3 шт;
  • кріп;
  • петрушка;
  • зелена цибуля;
  • гірчиця — 1 ст. л.;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Зробіть бульйон з курки. У воду покладіть цибулю, моркву, м’ясо і сіль. Першу воду варто злити.
  2. Відварюємо картоплю у трохи солоній воді. Нарізаємо кубиками.
  3. Відварюємо круто яйця. Очищаємо від шкірки огірки та редиску. Нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Нарізаємо на невеликі кубики відварену курку. Подрібнюємо також зелень.
  5. Усі нарізані інгредієнти перекладаємо у глибоку миску. Додаємо бульйон, кефір і сметану. Ретельно перемішуємо і додаємо сіль та перець на свій смак.
  6. Додаємо гірчицю. Знову перемішуємо. Подаємо на стіл. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати холодний суп з буряка. Ця латвійська страва стане вашою улюбленою.