Забудете навіть про окрошку: такий літній суп дуже люблять у Латвії

Читать на русском
Автор
1028
Шалтибарщ — літній суп родом із Латвії
Шалтибарщ — літній суп родом із Латвії. Фото lifestyle.today.ua

Простий та смачний рецепт літнього супу

Любите літні супи, але навіть апетитна окрошка трохи набридла? Пропонуємо урізноманітнити меню та приготувати незвичайну першу страву.

Разом з Today пропонуємо поласувати улюбленим у Латвії холодним супом із буряків під назвою шалтибарщ. Ця проста страва готується на основі кефіру і виходить дуже смачною.

Як приготувати холодний суп з буряка

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт. (для подачі);
  • Огірок – 3 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт. (+2 яйця для подачі);
  • кефір 2,5% — 500 мл;
  • улюблена зелень (кропу, петрушка, зелена цибуля);
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Яйця варимо круто. Даємо їм охолонути, очищаємо від шкаралупи та натираємо на тертці або нарізаємо тонкими смужками.
  2. Буряк і картоплю відварюємо до готовності або запікаємо. Буряк чистимо, нарізаємо також тонкою смужкою або натираємо на тертці. Також подрібнюємо огірки.
  3. Овочі викладаємо порційно по тарілках, солимо на смак і заливаємо кефіром до бажаної густоти. Відправляємо їх у холодильник, даємо страві охолодитись та настоятися.
  4. Подаємо холодний суп із запеченою вареною картоплею та вареними яйцями.

Для різноманітності можна приготувати окрошку з редискою. Спробуйте, можливо, вам сподобається.