Забудете навіть про окрошку: такий літній суп дуже люблять у Латвії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1024
![Шалтибарщ — літній суп родом із Латвії](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/d5/b4ecd182-72c100edd83a5be93c0714fa871c3d59.jpg?v=1675_1)
Простий та смачний рецепт літнього супу
Любите літні супи, але навіть апетитна окрошка трохи набридла? Пропонуємо урізноманітнити меню та приготувати незвичайну першу страву.
Разом з Today пропонуємо поласувати улюбленим у Латвії холодним супом із буряків під назвою шалтибарщ. Ця проста страва готується на основі кефіру і виходить дуже смачною.
Як приготувати холодний суп з буряка
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт.;
- картопля – 2 шт. (для подачі);
- Огірок – 3 шт.;
- курячі яйця – 2 шт. (+2 яйця для подачі);
- кефір 2,5% — 500 мл;
- улюблена зелень (кропу, петрушка, зелена цибуля);
- сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Яйця варимо круто. Даємо їм охолонути, очищаємо від шкаралупи та натираємо на тертці або нарізаємо тонкими смужками.
- Буряк і картоплю відварюємо до готовності або запікаємо. Буряк чистимо, нарізаємо також тонкою смужкою або натираємо на тертці. Також подрібнюємо огірки.
- Овочі викладаємо порційно по тарілках, солимо на смак і заливаємо кефіром до бажаної густоти. Відправляємо їх у холодильник, даємо страві охолодитись та настоятися.
- Подаємо холодний суп із запеченою вареною картоплею та вареними яйцями.
Для різноманітності можна приготувати окрошку з редискою. Спробуйте, можливо, вам сподобається.