Найкращі маринади для свинини: продукти, які зроблять м'ясо соковитим та ніжним

Читать на русском
Автор
Так м’ясо буде смачним і соковитим
Так м’ясо буде смачним і соковитим. Фото rbc.ua

Класичні варіанти маринаду

Ми розповідали, які спеції не підходять котлетам. Тепер ділимось порадами, які дозволять приготувати смачний, ароматний та соковитий шашлик зі свинини.

Дуже важливою частиною смаку шашлику є маринад, який розкриє смак свинини. Якщо вдало його підібрати, це буде основою соковитого та ароматного шашлику. Є кілька класичних варіантів маринаду з різними основами. Розповідаємо про низ разом із Pixelinform.

Томатний маринад

Це класичний маринад із томатного соку. На кілограм м’яса зазвичай беруть один літр натурального томатного соку. Можна додати трохи гострої аджики, солодкий перець та добряче посолити. Свинину у такому маринаді слід тримати до п’яти годин.

Шашлик з мінералкою

Секретний інгредієнт — мінеральна вода, обов’язково газована. Доповнюють маринад сіль, улюблені спеції та обов’язково накришена цибуля. На кілограм свинини беруть трохи більше половини склянки мінералки.

Пряний маринад

Свинина дуже добре реагує на спеції. Сіль, паприка, сухий часник, улюблені приправи до м’яса пасуватимуть ідеально. Також варто доповнити маринад цибулею та половиною склянки олії — завдяки жирній основі спеції краще розкриватимуть смак.

Це класичні варіанти шашлику. Також ми розповідали, як смачніше приготувати червоний борщ.