І врятує від спеки, і наситить: рецепт дивовижного холодного борщу на кефірі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Холодний борщ на кефірі з огірками та буряками](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/ea/7be4b7d6-0b1ceddc43961dac3322da87d9f74ea7.jpg?v=3947_1)
Копійна страва без особливих клопотів
Любите різноманітні борщі, але з жалем відмовляєтесь від них у спеку? Пропонуємо не відмовлятися від ароматної, ніжної страви, а просто приготувати холодний борщ на кефірі.
Для такої бюджетної страви за рецептом Shuba вам знадобиться лише кефір, огірки та буряк. В результаті у вас вийде смачна і неймовірно красива на вигляд страва. А якщо хочеться трохи пожирніше – можна додати сметани.
Як приготувати холодний борщ на кефірі
Інгредієнти на 4 порції:
- буряк – 500 г;
- огірок — 500 г;
- кефір — 2.5 л;
- кріп, пучок — 1 шт.;
- зелена цибуля, пучок — 1 шт.;
- сіль — до свого смаку;
- яйце куряче, велике — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Куряче яйце відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і розрізаємо навпіл.
- Буряки відварюємо до готовності. Даємо їй охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці. На такій же великій тертці натираємо огірки.
- Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо.
- Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в зручний посуд, добре перемішуємо, заливаємо кефіром і солимо.
- Готовий борщ розливаємо по тарілках. Прикрашаємо відвареним круто яйцем і подаємо до столу.
Для різноманітності можна приготувати окрошку з редискою. Спробуйте вам точно сподобається.