І врятує від спеки, і наситить: рецепт дивовижного холодного борщу на кефірі

Читать на русском
Автор
Холодний борщ на кефірі з огірками та буряками
Холодний борщ на кефірі з огірками та буряками. Фото shuba.life

Копійна страва без особливих клопотів

Любите різноманітні борщі, але з жалем відмовляєтесь від них у спеку? Пропонуємо не відмовлятися від ароматної, ніжної страви, а просто приготувати холодний борщ на кефірі.

Для такої бюджетної страви за рецептом Shuba вам знадобиться лише кефір, огірки та буряк. В результаті у вас вийде смачна і неймовірно красива на вигляд страва. А якщо хочеться трохи пожирніше – можна додати сметани.

Як приготувати холодний борщ на кефірі

Інгредієнти на 4 порції:

  • буряк – 500 г;
  • огірок — 500 г;
  • кефір — 2.5 л;
  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • зелена цибуля, пучок — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Куряче яйце відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і розрізаємо навпіл.
  2. Буряки відварюємо до готовності. Даємо їй охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці. На такій же великій тертці натираємо огірки.
  3. Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо.
  4. Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в зручний посуд, добре перемішуємо, заливаємо кефіром і солимо.
  5. Готовий борщ розливаємо по тарілках. Прикрашаємо відвареним круто яйцем і подаємо до столу.

Для різноманітності можна приготувати окрошку з редискою. Спробуйте вам точно сподобається.