Такий супчик навіть варити не потрібно: шикарна освіжаюча страва для спекотного літа (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Літній освіжаючий суп із огірків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/0e/e1bd8fc4-e22d40f031541a8a32d3d7248a4b50e2.jpg?v=7045_1)
Ця страва не залишить нікого байдужим
Один зі способів перемогти літню спеку – холодна, освіжаюча їжа. Огірок як жоден інший овоч здатний подарувати цю свіжість.
Саме тому "Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов для своїх читачів рецепт літнього огіркового супу. Варити його не потрібно — просто необхідно всі інгредієнти подрібнити в блендері й відправити в холодильник на кілька годин. Спробуємо?
Як приготувати огірковий суп
Інгредієнти:
- вода — 250 мл;
- сметана (або звичайний білий йогурт) — 250 г;
- зелений базилік — пучок;
- м’ята — пучок;
- зелена цибуля — 6-8 пір’я;
- огірки — 4 — 5 шт.;
- сік половини невеликого лимона;
- гострий соус — половина чайної ложки (можна замінити часником та меленим перцем);
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера вливаємо воду, додаємо сметану, листя м’яти та базиліка та пір’я зеленої цибулі. Усі подрібнюємо до однорідного стану.
- Якщо хочеться, щоб у супі відчувалися шматочки огірка, нарізаємо його дрібними кубиками та відправляємо у приготовлену сметанну масу. Якщо віддаєте перевагу пюре, відправляємо огірки в суп і подрібнюємо блендером.
- Солимо суп, додаємо гострий соус та лимонний сік. Відправляємо страву в холодильник на кілька годин.
![Огірковий суп](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/9/52/3b56031d-76fe72b4517cc0f2669f6277a25f3529.jpg?v=7578_1)
Такий суп можна посипати сухариками та додати до нього половинки вареного яйця. А можна подати суп із домашнім лавашем.