Такий супчик навіть варити не потрібно: шикарна освіжаюча страва для спекотного літа (фото)

Читать на русском
Автор
Літній освіжаючий суп із огірків
Літній освіжаючий суп із огірків. Фото shuba.life

Ця страва не залишить нікого байдужим

Один зі способів перемогти літню спеку – холодна, освіжаюча їжа. Огірок як жоден інший овоч здатний подарувати цю свіжість.

Саме тому "Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов для своїх читачів рецепт літнього огіркового супу. Варити його не потрібно — просто необхідно всі інгредієнти подрібнити в блендері й відправити в холодильник на кілька годин. Спробуємо?

Як приготувати огірковий суп

Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;
  • сметана (або звичайний білий йогурт) — 250 г;
  • зелений базилік — пучок;
  • м’ята — пучок;
  • зелена цибуля — 6-8 пір’я;
  • огірки — 4 — 5 шт.;
  • сік половини невеликого лимона;
  • гострий соус — половина чайної ложки (можна замінити часником та меленим перцем);
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У чашу блендера вливаємо воду, додаємо сметану, листя м’яти та базиліка та пір’я зеленої цибулі. Усі подрібнюємо до однорідного стану.
  2. Якщо хочеться, щоб у супі відчувалися шматочки огірка, нарізаємо його дрібними кубиками та відправляємо у приготовлену сметанну масу. Якщо віддаєте перевагу пюре, відправляємо огірки в суп і подрібнюємо блендером.
  3. Солимо суп, додаємо гострий соус та лимонний сік. Відправляємо страву в холодильник на кілька годин.
Огірковий суп
Фото: Телеграф

Такий суп можна посипати сухариками та додати до нього половинки вареного яйця. А можна подати суп із домашнім лавашем.