Швидше, ніж сходити в магазин: готуємо вдома вірменський лаваш

Читать на русском
Автор
Домашній лаваш всього із чотирьох інгредієнтів
Домашній лаваш всього із чотирьох інгредієнтів. Фото shuba.life

Ви впораєтеся менше, ніж за півгодини

Якщо хочеться побалувати себе смачною та ситною їжею, проте часу на приготування немає. У цьому випадку рятує лаваш: ми готуємо з ним різні закуски, пироги, незвичайні омлети та навіть подаємо шашлик у лаваші. Він навіть внесений до списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Як правило, ми купуємо лаваш у магазині, проте приготувати його можна і вдома. Виявляється, разом із рецептом Shuba це зробити простіше та швидше, ніж навіть сходити до магазину. Усього чотири інгредієнти, 25 хвилин часу – і лаваш готовий.

Як приготувати тонкий домашній лаваш

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • вода — 150 г;
  • олія соняшникова — 45 г;
  • сіль — 2 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно. Робимо в ній ямку, туди вливаємо воду та рослинну олію. Солимо і змащеними олією руками замішуємо гладке й еластичне тісто.
  2. Тісто ділимо на шматочки, орієнтуючись на розмір нашої сковорідки. Кожен розкочуємо качалкою максимально тонко.
  3. Розігріваємо суху сковороду, викладаємо шматочки тіста і смажимо кожен до готовності.

З лавашем можна також приготувати ліниві чебуреки. Вийде настільки смачно, що відірватися неможливо.