Досить готувати макарони тільки з фаршем: з цим рецептом вечеря вийде дешевшою та смачнішою

Читать на русском
Автор
1069
Макарони з печінкою
Макарони з печінкою. Фото shuba.life

Швидкий та бюджетний варіант ситної вечері

Різноманітні страви з макаронами – чудовий варіант для ситної сімейної вечері. Як правило, ми готуємо їх із фаршем, проте що робити, якщо вдома не виявилося м’яса?

Разом із Shuba пропонуємо замінити м’ясо курячою печінкою. Такий варіант — справжня знахідка, адже популярний і дешевий субпродукт надасть ситності та цікавого смаку. Приготування страви займає небагато часу, а в результаті макарони вийдуть ароматними, соковитими, ніжними та поживними!

Як приготувати макарони з печінкою

Інгредієнти на 4 порції:

  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • печінка куряча — 300 г;
  • аджика суха — 2 ч. л.;
  • спеції, сіль — до свого смаку;
  • макарони — 400 г;
  • вода — 0.5 ст.

Спосіб приготування:

  1. Макарони варимо в киплячій підсоленій воді до стану аль денте.
  2. Овочі чистимо і миємо. Цибулю нарізаємо та обсмажуємо на олії до прозорості. Додаємо натерту на тертці моркву. Смажимо, помішуючи, протягом кількох хвилин.
  3. До підсмажених овочів викладаємо промиту курячу печінку, перемішуємо та смажимо 5 хвилин. Солимо, посипаємо спеціями та сухою аджикою.
  4. До сковороди додаємо зварені макарони, додаємо півсклянки води, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо 3 хвилини.

Готову страву викладаємо на тарілку. Подаємо з улюбленим салатом.