У сезон молодої капусти посмажте її з беконом: чудовий гарнір до будь-якої страви

Читать на русском
Автор
Смажена молода капуста з беконом
Смажена молода капуста з беконом. Фото recepty.hyser.com.ua

Дуже пікантно, ситно та хрумко

Молода капуста є відмінним інгредієнтом для різних страв. З нею можна готувати не тільки салати та супи, але й інші повноцінні страви — наприклад, запекти в рукаві або посмажити її з беконом.

Ситна та ароматна страва за рецептом Shuba складається всього з п’яти основних інгредієнтів. Одним із цих інгредієнтів є хрумкий бекон — справжня смакота! Для вегетаріанського варіанта страви його можна замінити 2 столовими ложками оливкової олії, тофу або темпі.

Як приготувати смажену молоду капусту з беконом

Інгредієнти на 4 порції:

  • бекон — 170 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • капуста молода — 800 г;
  • цукор очеретяний коричневий — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, петрушка, гілочка — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Бекон нарізаємо невеликими кубиками, відправляємо в сковороду з олією та обсмажуємо до хрусткої скоринки близько 5-7 хвилин і викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником.
  2. Цибулю чистимо, подрібнюємо та відправляємо у сковороду з жиром від бекону. Готуємо на середньому вогні близько 2 хвилин. Після цього додаємо подрібнену капусту, коричневий цукор. Солимо, перчимо і помішуючи, готуємо до м’якості капусти — на це піде близько 5 хвилин.
  3. У сковороду з овочами додаємо бекон, перемішуємо та готуємо близько 2-3 хвилин.

Готову капусту посипаємо подрібненою петрушкою. Подаємо гарячою з ароматними котлетами.