У сезон молодої капусти посмажте її з беконом: чудовий гарнір до будь-якої страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смажена молода капуста з беконом](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/e5/08075d74-d83819304cfb818b2297e96291c96e5f.jpeg?v=7763_1)
Дуже пікантно, ситно та хрумко
Молода капуста є відмінним інгредієнтом для різних страв. З нею можна готувати не тільки салати та супи, але й інші повноцінні страви — наприклад, запекти в рукаві або посмажити її з беконом.
Ситна та ароматна страва за рецептом Shuba складається всього з п’яти основних інгредієнтів. Одним із цих інгредієнтів є хрумкий бекон — справжня смакота! Для вегетаріанського варіанта страви його можна замінити 2 столовими ложками оливкової олії, тофу або темпі.
Як приготувати смажену молоду капусту з беконом
Інгредієнти на 4 порції:
- бекон — 170 г;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- капуста молода — 800 г;
- цукор очеретяний коричневий — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений, петрушка, гілочка — до свого смаку;
- олія соняшникова — 40 г.
Спосіб приготування:
- Бекон нарізаємо невеликими кубиками, відправляємо в сковороду з олією та обсмажуємо до хрусткої скоринки близько 5-7 хвилин і викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником.
- Цибулю чистимо, подрібнюємо та відправляємо у сковороду з жиром від бекону. Готуємо на середньому вогні близько 2 хвилин. Після цього додаємо подрібнену капусту, коричневий цукор. Солимо, перчимо і помішуючи, готуємо до м’якості капусти — на це піде близько 5 хвилин.
- У сковороду з овочами додаємо бекон, перемішуємо та готуємо близько 2-3 хвилин.
Готову капусту посипаємо подрібненою петрушкою. Подаємо гарячою з ароматними котлетами.