Молода капуста — чудова нагода поласувати улюбленою польською стравою: готуємо бігос з куркою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Відмінний спосіб швидко та ситно нагодувати всю родину
Капуста — відмінний інгредієнт для різноманітних салатів. З нею можна приготувати традиційну польську страву – бігос.
Ця популярна польська страва з капусти та м’яса має безліч варіантів. Разом із Shuba ми поділимося найсмачнішим — бігосом із молодої капусти та курятини. Він набагато легший на смак, ніжніший і дієтичніший.
Як приготувати бігос з молодої капусти та курки
Інгредієнти на 4 порції:
- капуста молода — 2 шт.;
- курячі стегна — 4 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- кріп, пучок — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- лавровий лист — 1 шт.;
- паста томатна — 2 ст. л.;
- олія соняшникова — 30 мл;
- зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю та моркву.
- Курячі стегна моєму, солимо і перчимо. Викладаємо їх на нагріту сковороду з олією та обсмажуємо до рум’яності з двох сторін, по 4-5 хвилин з кожної. Після цього додаємо нарізані овочі й помішуючи, продовжуємо смажити.
- Через кілька хвилин додаємо трохи води, лавровий лист і гасимо під кришкою протягом 15 хвилин. Викладаємо м’ясо, даємо йому охолонути, знімаємо м’ясо з кістки та нарізаємо шматочками.
- Тим часом дрібно шаткуємо капусту і викладаємо в сковороду. Додаємо м’ясо, солимо і помішуючи, гасимо протягом 10-15 хвилин до м’якості капусти.
- Після цього додаємо томатну пасту, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Готовий бігус посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з хрустким хлібом або з відвареною молодою картоплею.