Молода капуста — чудова нагода поласувати улюбленою польською стравою: готуємо бігос з куркою

Читать на русском
Автор
Бігос з молодої капусти та курки
Бігос з молодої капусти та курки. Фото shuba.life

Відмінний спосіб швидко та ситно нагодувати всю родину

Капуста — відмінний інгредієнт для різноманітних салатів. З нею можна приготувати традиційну польську страву – бігос.

Ця популярна польська страва з капусти та м’яса має безліч варіантів. Разом із Shuba ми поділимося найсмачнішим — бігосом із молодої капусти та курятини. Він набагато легший на смак, ніжніший і дієтичніший.

Як приготувати бігос з молодої капусти та курки

Інгредієнти на 4 порції:

  • капуста молода — 2 шт.;
  • курячі стегна — 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • паста томатна — 2 ст. л.;
  • олія соняшникова — 30 мл;
  • зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю та моркву.
  2. Курячі стегна моєму, солимо і перчимо. Викладаємо їх на нагріту сковороду з олією та обсмажуємо до рум’яності з двох сторін, по 4-5 хвилин з кожної. Після цього додаємо нарізані овочі й помішуючи, продовжуємо смажити.
  3. Через кілька хвилин додаємо трохи води, лавровий лист і гасимо під кришкою протягом 15 хвилин. Викладаємо м’ясо, даємо йому охолонути, знімаємо м’ясо з кістки та нарізаємо шматочками.
  4. Тим часом дрібно шаткуємо капусту і викладаємо в сковороду. Додаємо м’ясо, солимо і помішуючи, гасимо протягом 10-15 хвилин до м’якості капусти.
  5. Після цього додаємо томатну пасту, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Готовий бігус посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з хрустким хлібом або з відвареною молодою картоплею.