Пишне тісто та улюблена начинка: готуємо дивовижний пиріг із секретом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий пиріг вийде навіть у кулінара-початківця.
Скільки б різних рецептів пирогів ми не приготували, кожен досвідчений кулінар завжди має перевірений рецепт пирога. Сьогодні ми поділимося універсальною випічкою на кефірі, яка вийде навіть у кулінара-початківця.
Головне — додати в пиріг рослинну олію, і тоді пиріг вийде пишним, пористим та вологим. Саме цей інгредієнт зробить улюблену випічку ніжнішою та повітрянішою. А завдяки улюбленій ягоді — полуниці — пиріг буде ще смачнішим. Рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати полуничний пиріг на кефірі
Інгредієнти:
- куряче яйце — 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- цукор ванільний – 1 ч. л;
- кефір — 200 мл;
- олія рослинна — 100 мл;
- борошно — 240 г;
- розпушувач тіста — 1 ч. л.;
- полуниця свіжа – 100 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і вінчиком збиваємо до пишної піни. В отриману масу додаємо олію та кефір. Все ретельно перемішуємо.
- У суміш кефіру додаємо борошно з розпушувачем, перемішуємо до однорідного стану.
- Підготовлене тісто виливаємо в змащену олією форму для випічки. Зверху викладаємо полуницю і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!