Пишне тісто та улюблена начинка: готуємо дивовижний пиріг із секретом

Читать на русском
Автор
Пишний полуничний пиріг на кефірі
Пишний полуничний пиріг на кефірі. Фото napensii.ua

Такий пиріг вийде навіть у кулінара-початківця.

Скільки б різних рецептів пирогів ми не приготували, кожен досвідчений кулінар завжди має перевірений рецепт пирога. Сьогодні ми поділимося універсальною випічкою на кефірі, яка вийде навіть у кулінара-початківця.

Головне — додати в пиріг рослинну олію, і тоді пиріг вийде пишним, пористим та вологим. Саме цей інгредієнт зробить улюблену випічку ніжнішою та повітрянішою. А завдяки улюбленій ягоді — полуниці — пиріг буде ще смачнішим. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати полуничний пиріг на кефірі

Інгредієнти:

  • куряче яйце — 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • цукор ванільний – 1 ч. л;
  • кефір — 200 мл;
  • олія рослинна — 100 мл;
  • борошно — 240 г;
  • розпушувач тіста — 1 ч. л.;
  • полуниця свіжа – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і вінчиком збиваємо до пишної піни. В отриману масу додаємо олію та кефір. Все ретельно перемішуємо.
  2. У суміш кефіру додаємо борошно з розпушувачем, перемішуємо до однорідного стану.
  3. Підготовлене тісто виливаємо в змащену олією форму для випічки. Зверху викладаємо полуницю і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!