У магазині такого точно не купите: вишукане варення з пелюсток троянд
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Вишукані ласощі своїми руками
Влітку, під час сезону ягід та фруктів, готувати різні ласощі набагато легше. А що робити взимку? Багато кулінарів готують на зиму різноманітні ласощі.
Одні з таких ласощів — вишукане варення з пелюсток троянд. Приготувати його можна легко в домашніх умовах, головне знайти спеціальну чайну троянду. Пелюстки саме цієї квітки мають неймовірний медовий аромат і ідеально підходять для солодощів. А рецептом ділиться "Главред".
Як приготувати варення з пелюстків троянд
Інгредієнти:
- троянди — 300 г;
- цукор — 300 г;
- лимонна кислота — на кінчику чайної ложки;
- вода — 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Пелюстки відриваємо від бутонів і складаємо в окрему миску.
- В окрему каструлю відправляємо цукор, заливаємо гарячою водою і перемішуємо. Варимо цукровий сироп протягом 10 хвилин.
- Через зазначений час у гарячий цукровий сироп додаємо пелюстки троянд, перемішуємо та варимо на повільному вогні протягом 25 хвилин. Додаємо лимонну кислоту і проварюємо ще протягом 5 хвилин.
- Даємо варенню повністю охолонути, доводимо його знову до кипіння і варимо ще протягом 15 хвилин — проварене двічі варення з пелюстків троянд стане набагато густішим, воно за густотою буде схожим на рідкий мед.
Подаємо варення з домашнім лавашем. Близьким точно сподобається.