Навіть м’ясорубку діставати не доведеться: котлетки вийдуть ніжними без м’яса

Читать на русском
Автор
Соковиті котлети з риби
Соковиті котлети з риби. Фото napensii.ua

Биточки припадуть усім до смаку

Хочеться порадувати близьких смачними та ніжними биточками, проте вдома немає грама м’яса? Вихід знайдено — котлети можна приготувати без нього.

Сьогодні разом із "На пенсії" ми поділимося рецептом соковитих рибних котлет. Такі незвичайні биточки точно не залишать нікого байдужими. Вони виходять не тільки смачними, а й простими у приготуванні – вам навіть м’ясорубка не знадобиться. Не вірите – перевірте.

Як приготувати котлети з минтая

Інгредієнти:

  • 600-700 г минтаю (2 риби);
  • 1 цибуля;
  • 2 курячі яйця;
  • 2 ст. л. борошна чи крохмалю;
  • 2 ст. л. майонезу чи сметани;
  • 2 — 3 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рибу розморожуємо, знімаємо шкіру, відокремлюємо філе від кістки та вибираємо всі кісточки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
  3. Змішуємо підготовлену цибулю з рибою та яйцями. Все солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо спочатку майонез і все перемішуємо, потім борошно і знову перемішуємо. Даємо рибній масі "відпочити" у холодильнику протягом 30-40 хвилин, можна навіть на ніч.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо рибну масу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору.

Подаємо готові котлети з молодою картоплею. За таку вечерю близькі вас поцілують.