Навіть м’ясорубку діставати не доведеться: котлетки вийдуть ніжними без м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Биточки припадуть усім до смаку
Хочеться порадувати близьких смачними та ніжними биточками, проте вдома немає грама м’яса? Вихід знайдено — котлети можна приготувати без нього.
Сьогодні разом із "На пенсії" ми поділимося рецептом соковитих рибних котлет. Такі незвичайні биточки точно не залишать нікого байдужими. Вони виходять не тільки смачними, а й простими у приготуванні – вам навіть м’ясорубка не знадобиться. Не вірите – перевірте.
Як приготувати котлети з минтая
Інгредієнти:
- 600-700 г минтаю (2 риби);
- 1 цибуля;
- 2 курячі яйця;
- 2 ст. л. борошна чи крохмалю;
- 2 ст. л. майонезу чи сметани;
- 2 — 3 ст. л. рослинної олії;
- сіль, перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Рибу розморожуємо, знімаємо шкіру, відокремлюємо філе від кістки та вибираємо всі кісточки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
- Змішуємо підготовлену цибулю з рибою та яйцями. Все солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
- В отриману масу додаємо спочатку майонез і все перемішуємо, потім борошно і знову перемішуємо. Даємо рибній масі "відпочити" у холодильнику протягом 30-40 хвилин, можна навіть на ніч.
- Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо рибну масу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору.
Подаємо готові котлети з молодою картоплею. За таку вечерю близькі вас поцілують.