Ніхто не знав, що кабачки можуть бути такими смачними: проста та ситна страва

Читать на русском
Автор
866
Дуже смачна та ароматна страва
Дуже смачна та ароматна страва. Фото today.ua

Такі кабачки можна і на святковий стіл поставити

Ми ділились рецептом смачного салату. Тепер розповідаємо, як із кабачків та фаршу приготувати апетитну страву, яку можна подати і просто на вечерю, і на святковий стіл поставити.

Кабачки, фаршировані м'ясним фаршем і запечені в духовці, виходять неймовірно соковитими, ароматними та ситними. А завдяки простій формі "гармошка" готувати їх не лише легко, але й цікаво. Рецептом поділились на порталі pereiaslav.city.

Інгредієнти:

  • 3-4 кабачки (залежно від розміру)
  • 600-700 г фаршу (свинячо-курячого)
  • 1 цибулина
  • 0,5 пучка кропу
  • 0,5 пучка петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. солодкої паприки
  • сіль та чорний перець
  • 100-150 г твердого сиру (або моцарелли)

Для соусу:

  • 300 г сметани
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 100-150 мл води

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю, зелень та часник. Додайте до фаршу, посоліть, поперчіть, всипте паприку та добре перемішайте.
  2. Кабачки вимийте, відріжте кінчики та наріжте товстими кружечками. Візьміть кружечок кабачка, викладіть на нього трохи фаршу, злегка притисніть.
  3. Зробіть надріз у центрі кабачка, не дорізаючи до кінця. Відігніть один край кабачка через надріз, накладаючи його на фарш. Повторіть з іншим краєм, формуючи "гармошку".
  4. Викладіть кабачки "гармошкою" у форму для запікання. Приготуйте соус, з'єднавши сметану, кетчуп, воду, сіль та перець. Залийте кабачки соусом.
  5. Натріть сир і посипте ним кабачки. Розігрійте духовку до 180°C. Запікайте кабачки протягом 1,5-2 годин.

Подавайте їх гарячими як самостійну страву або з гарніром чи салатом. До речі, ми розповідали, як смачно приготувати гречку.