Ніхто не знав, що кабачки можуть бути такими смачними: проста та ситна страва
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 857
Такі кабачки можна і на святковий стіл поставити
Ми ділились рецептом смачного салату. Тепер розповідаємо, як із кабачків та фаршу приготувати апетитну страву, яку можна подати і просто на вечерю, і на святковий стіл поставити.
Кабачки, фаршировані м'ясним фаршем і запечені в духовці, виходять неймовірно соковитими, ароматними та ситними. А завдяки простій формі "гармошка" готувати їх не лише легко, але й цікаво. Рецептом поділились на порталі pereiaslav.city.
Інгредієнти:
- 3-4 кабачки (залежно від розміру)
- 600-700 г фаршу (свинячо-курячого)
- 1 цибулина
- 0,5 пучка кропу
- 0,5 пучка петрушки
- 2 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. солодкої паприки
- сіль та чорний перець
- 100-150 г твердого сиру (або моцарелли)
Для соусу:
- 300 г сметани
- 1 ст. л. кетчупу
- 100-150 мл води
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте цибулю, зелень та часник. Додайте до фаршу, посоліть, поперчіть, всипте паприку та добре перемішайте.
- Кабачки вимийте, відріжте кінчики та наріжте товстими кружечками. Візьміть кружечок кабачка, викладіть на нього трохи фаршу, злегка притисніть.
- Зробіть надріз у центрі кабачка, не дорізаючи до кінця. Відігніть один край кабачка через надріз, накладаючи його на фарш. Повторіть з іншим краєм, формуючи "гармошку".
- Викладіть кабачки "гармошкою" у форму для запікання. Приготуйте соус, з'єднавши сметану, кетчуп, воду, сіль та перець. Залийте кабачки соусом.
- Натріть сир і посипте ним кабачки. Розігрійте духовку до 180°C. Запікайте кабачки протягом 1,5-2 годин.
Подавайте їх гарячими як самостійну страву або з гарніром чи салатом. До речі, ми розповідали, як смачно приготувати гречку.