Не садіть баклажани поруч із цими рослинами, якщо не хочете залишитися без урожаю

Читать на русском
Автор
527
Що не можна садити поряд з баклажанами Новина оновлена 18 травня 2024, 20:23
Що не можна садити поряд з баклажанами. Фото today.ua

Баклажани вважаються досить примхливими рослинами

Для хорошого врожаю важливо не лише знати сприятливі дати для посадки овочів, а й враховувати їх "сусідів" на грядці. Існують рослини, які негативно впливають одна на одну при спільному вирощуванні, що може знизити врожайність та якість плодів. Правильне планування посадок та врахування сумісності культур допоможуть уникнути цих проблем.

У матеріалі "24 канали" розповіли, з якими овочами не можна поряд вирощувати баклажанами. Це важливо враховувати, якщо не хочете залишитись без урожаю.

Що не можна садити поряд з баклажанами

Овочі не слід садити поряд з томатами, картоплею і перцем, тому що вони відносяться до одного сімейства пасльонових і схильні до однакових хвороб і шкідників, що збільшує ризик їх поширення. Також не рекомендується висаджувати баклажани поруч із фенхелем, який виділяє речовини, що пригнічують зростання сусідніх рослин.

Близьке сусідство з кукурудзою може призвести до конкуренції за поживні речовини та вологу, що негативно позначиться на врожаї баклажанів. Бобові рослини, такі як горох і квасоля, теж небажані сусіди, оскільки вони можуть залучати попелицю, яка шкідлива для баклажанів. Дотримання цих рекомендацій допоможе знизити ризик захворювань та шкідників, забезпечивши здорове зростання та багатий урожай цих рослин.

Що потрібно враховувати при вирощуванні баклажанів

Для хорошого врожаю баклажанам потрібно багато сонячного світла та тепла, оскільки вони теплолюбні рослини. Їм необхідний родючий, добре дренований ґрунт з достатнім вмістом органічних речовин. Регулярний та рівномірний полив також важливий, щоб підтримувати оптимальну вологість та запобігати пересиханню або застою води.

"Телеграф" писав раніше, коли саджати квасолю у травні та червні. Названо найсприятливіші дати для посадки.