Дешеві і прості: рецепт ніжних рогаликів, які довго не черствіють

Читати російською
Автор

Особливий рецепт рогаликів на смальці

Ми розповідали, як приготувати смачний салат. Якщо ж ви шукаєте рецепт домашніх солодощів, зверніть увагу на наступний.

Ці рогалики неймовірно пухкі, ароматні, тануть у роті. А ще вони залишаються свіжими навіть наступного дня. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 250 г сметани
  • 80 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 200 г смальцю
  • дрібка солі
  • 450 г борошна
  • варення
  • цукрова пудра для прикраси

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднайте сметану, цукор, ванільний цукор, яйце та дрібку солі. Добре перемішайте до однорідної маси.
  2. Додайте розм'якшений смалець і знову перемішайте. Поступово додавайте борошно, спочатку замішуючи ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яким, пластичним, не липнути до рук.
  3. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 2 години, а можна і на ніч. Розділіть тісто на три рівні частини.
  4. Розкатайте кожну частину тіста в тонкий круглий пласт товщиною 2 мм. Розріжте пласт на 16 трикутників.
  5. На кожен трикутник викладіть трохи варення. Скрутіть рогалики і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте рогалики в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готові рогалики трохи остудіть, а потім обваляйте в цукровій пудрі.

Ці солодощі готуються просто та зовсім нескладно. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки в духовці.