Дешеві і прості: рецепт ніжних рогаликів, які довго не черствіють
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Особливий рецепт рогаликів на смальці
Ми розповідали, як приготувати смачний салат. Якщо ж ви шукаєте рецепт домашніх солодощів, зверніть увагу на наступний.
Ці рогалики неймовірно пухкі, ароматні, тануть у роті. А ще вони залишаються свіжими навіть наступного дня. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 250 г сметани
- 80 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яйце
- 200 г смальцю
- дрібка солі
- 450 г борошна
- варення
- цукрова пудра для прикраси
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднайте сметану, цукор, ванільний цукор, яйце та дрібку солі. Добре перемішайте до однорідної маси.
- Додайте розм'якшений смалець і знову перемішайте. Поступово додавайте борошно, спочатку замішуючи ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яким, пластичним, не липнути до рук.
- Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 2 години, а можна і на ніч. Розділіть тісто на три рівні частини.
- Розкатайте кожну частину тіста в тонкий круглий пласт товщиною 2 мм. Розріжте пласт на 16 трикутників.
- На кожен трикутник викладіть трохи варення. Скрутіть рогалики і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте рогалики в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готові рогалики трохи остудіть, а потім обваляйте в цукровій пудрі.
Ці солодощі готуються просто та зовсім нескладно. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки в духовці.