Як приготувати гречку, щоб її з’їли навіть привереди: чудовий рецепт сніданку

Читать на русском
Автор
Незвичайна гречка з горіхами та молоком на сніданок
Незвичайна гречка з горіхами та молоком на сніданок. Фото lifestyle.today.ua

Такий сніданок подарує сили та енергію на весь день

Чого тільки ми не готували на сніданок — і пишні сирники, і оладки кабачків, і ситні омлети. Однак сьогодні пропонуємо поекспериментувати та приготувати до сніданку… гречку.

Якщо ви вважаєте, що гречану кашу неможливо приготувати смачно, помиляєтесь. Спробуйте приготувати її з горіхами та молоком за рецептом Today – і результат не забариться. Такий сніданок "відлетить" з тарілок навіть найвибагливіших їдців. Перевіримо?

Як приготувати гречку з горіхами та молоком

Інгредієнти:

  • гречана крупа – половина склянки;
  • вода – 150 мл;
  • рослинне молоко (кокосове, вівсяне чи мигдальне) – 150 мл;
  • фініки – 5 шт.;
  • волоські горіхи – 1 жменя;
  • мед – 1 ст. л.;
  • гірке какао – 1,5 ст. л.;
  • арахісове масло — 1 ст. л.;
  • банан — 1 шт.;
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо гречку, відправляємо в сотейник, заливаємо водою, солимо і варимо близько 15 хвилин на маленькому вогні.
  2. У цей час подрібнюємо горіхи. У фініків виймаємо кісточки, дрібно нарізаємо їх.
  3. Через зазначений час до сотейника додаємо рослинне молоко, какао і, горіхи та фініки. Помішуючи, доводимо масу до кипіння.
  4. У кашу додаємо арахісову олію, перемішуємо, вимикаємо вогонь і розкладаємо кашу по тарілках.
  5. Банан чистимо, ріжемо на шматочки та прикрашаємо кашу. Поливаємо її медом і подаємо до столу.

Рекомендуємо також до сніданку приготувати хачапурі на сковороді. Ця лінива страва припаде всім до смаку.