Як приготувати гречку, щоб її з’їли навіть привереди: чудовий рецепт сніданку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайна гречка з горіхами та молоком на сніданок](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/3d/8b1e42d2-988219e4ac33e223bb8ffa6b8a1323de.jpg?v=9457_1)
Такий сніданок подарує сили та енергію на весь день
Чого тільки ми не готували на сніданок — і пишні сирники, і оладки кабачків, і ситні омлети. Однак сьогодні пропонуємо поекспериментувати та приготувати до сніданку… гречку.
Якщо ви вважаєте, що гречану кашу неможливо приготувати смачно, помиляєтесь. Спробуйте приготувати її з горіхами та молоком за рецептом Today – і результат не забариться. Такий сніданок "відлетить" з тарілок навіть найвибагливіших їдців. Перевіримо?
Як приготувати гречку з горіхами та молоком
Інгредієнти:
- гречана крупа – половина склянки;
- вода – 150 мл;
- рослинне молоко (кокосове, вівсяне чи мигдальне) – 150 мл;
- фініки – 5 шт.;
- волоські горіхи – 1 жменя;
- мед – 1 ст. л.;
- гірке какао – 1,5 ст. л.;
- арахісове масло — 1 ст. л.;
- банан — 1 шт.;
- сіль — щіпка.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо гречку, відправляємо в сотейник, заливаємо водою, солимо і варимо близько 15 хвилин на маленькому вогні.
- У цей час подрібнюємо горіхи. У фініків виймаємо кісточки, дрібно нарізаємо їх.
- Через зазначений час до сотейника додаємо рослинне молоко, какао і, горіхи та фініки. Помішуючи, доводимо масу до кипіння.
- У кашу додаємо арахісову олію, перемішуємо, вимикаємо вогонь і розкладаємо кашу по тарілках.
- Банан чистимо, ріжемо на шматочки та прикрашаємо кашу. Поливаємо її медом і подаємо до столу.
Рекомендуємо також до сніданку приготувати хачапурі на сковороді. Ця лінива страва припаде всім до смаку.