Дешеві і прості: рецепт ніжних рогаликів, які довго не черствіють

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт домашніх солодощів
Чудовий рецепт домашніх солодощів. Фото Бабусині рецепти

Особливий рецепт рогаликів на смальці

Ми розповідали, як приготувати смачний салат. Якщо ж ви шукаєте рецепт домашніх солодощів, зверніть увагу на наступний.

Ці рогалики неймовірно пухкі, ароматні, тануть у роті. А ще вони залишаються свіжими навіть наступного дня. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 250 г сметани
  • 80 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 200 г смальцю
  • дрібка солі
  • 450 г борошна
  • варення
  • цукрова пудра для прикраси

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднайте сметану, цукор, ванільний цукор, яйце та дрібку солі. Добре перемішайте до однорідної маси.
  2. Додайте розм'якшений смалець і знову перемішайте. Поступово додавайте борошно, спочатку замішуючи ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яким, пластичним, не липнути до рук.
  3. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 2 години, а можна і на ніч. Розділіть тісто на три рівні частини.
  4. Розкатайте кожну частину тіста в тонкий круглий пласт товщиною 2 мм. Розріжте пласт на 16 трикутників.
  5. На кожен трикутник викладіть трохи варення. Скрутіть рогалики і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте рогалики в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готові рогалики трохи остудіть, а потім обваляйте в цукровій пудрі.

Ці солодощі готуються просто та зовсім нескладно. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки в духовці.