Посмажте так кабачки — і близькі відмовляться від інших закусок: вся справа в заправці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1045
![Пікантні кабачки із часниковим соусом](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/92/d298b1c7-64da4192d4a0fc935e8575cf977e2929.png?v=0419_1)
Виходить дуже смачно та ситно
У сезон кабачків хочеться побалувати себе та своїх близьких пікантною стравою. Тому пропонуємо рецепт смажених кабачків із часниковим соусом.
Така пікантна страва за рецептом "1 хвилина" виходить нереально смачною, соковитою, а часниковий соус додасть пікантності. Закуска виходить настільки смачною, що просто неможливо зупинитися, доки вона не зникне зі столу.
Як приготувати смажені кабачки з часниковим соусом
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт.;
- борошно — 4 ст. л;
- сіль, перець — до свого смаку;
- рослинна олія — для смаження.
Для соусу:
- майонез – 4 ст. л;
- кефір – 50 мл;
- часник – 4 зубчики;
- кріп – пучок;
- сіль, перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Кабачки миємо, відрізаємо хвостики та нарізаємо кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Підготовлені овочі відправляємо в глибоку миску, солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
- В окрему миску всипаємо борошно. Кожен шматочок кабачка обвалюємо з двох боків.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо підготовлені кабачки та обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
- Для приготування соусу змішуємо майонез із кефіром, додаємо пропущений через прес часник, дрібно нарізаний кріп, чорний мелений перець і трохи солі. Все ретельно перемішуємо.
- У невелику каструлю або форму викладаємо шаром кабачки та змащуємо їх соусом. Повторюємо, доки всі інгредієнти не закінчаться.
Бажаєте здивувати близьких? Приготуйте їм незвичайне зелене печиво із щавлю.