Посмажте так кабачки — і близькі відмовляться від інших закусок: вся справа в заправці

Читать на русском
Автор
1040
Пікантні кабачки із часниковим соусом
Пікантні кабачки із часниковим соусом. Фото odnaminyta.com

Виходить дуже смачно та ситно

У сезон кабачків хочеться побалувати себе та своїх близьких пікантною стравою. Тому пропонуємо рецепт смажених кабачків із часниковим соусом.

Така пікантна страва за рецептом "1 хвилина" виходить нереально смачною, соковитою, а часниковий соус додасть пікантності. Закуска виходить настільки смачною, що просто неможливо зупинитися, доки вона не зникне зі столу.

Як приготувати смажені кабачки з часниковим соусом

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;
  • борошно — 4 ст. л;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • рослинна олія — для смаження.

Для соусу:

  • майонез – 4 ст. л;
  • кефір – 50 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – пучок;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, відрізаємо хвостики та нарізаємо кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Підготовлені овочі відправляємо в глибоку миску, солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  2. В окрему миску всипаємо борошно. Кожен шматочок кабачка обвалюємо з двох боків.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо підготовлені кабачки та обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
  4. Для приготування соусу змішуємо майонез із кефіром, додаємо пропущений через прес часник, дрібно нарізаний кріп, чорний мелений перець і трохи солі. Все ретельно перемішуємо.
  5. У невелику каструлю або форму викладаємо шаром кабачки та змащуємо їх соусом. Повторюємо, доки всі інгредієнти не закінчаться.

Бажаєте здивувати близьких? Приготуйте їм незвичайне зелене печиво із щавлю.