Обов’язково засікайте час приготування: як правильно варити картоплю
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ці тонкощі вам знадобляться
Що може бути смачніше молодої картоплі? Як тільки починається сезон, багато хто купує його кілограмами й готує різні гарніри.
Однак не всі знають, як правильно готувати молоду картоплю. Про це розповімо разом із "Главредом".
Чи потрібно чистити молоду картоплю
Молода картопля з’являється з кінця весни та радує протягом першої половини літа. Відрізнити молоді бульби від старих досить просто — перші ніжна тонка напівпрозора шкірка. Якщо натиснути її пальцем, вона легко відстає, тобто чистити її не обов’язково. За бажання її можна зіскребти гострим ножем.
Є ще один спосіб чищення картоплі. Для цього в пакет потрібно насипати велику сіль, покласти туди трохи понад 10 вимитих картоплини, ретельно протерти та потім промити бульби під струменем холодної води. А щоб шкіра на руках не забарвилася, можна попередньо змастити руки лимонним соком або оцтом.
Як варити молоду картоплю
Молоду картоплю, як правило, відварюють і додають до неї масло, часник і зелень, або готують цілком на пару, або запікають у духовці з м’ясом та овочами. У жодному разі молоду картоплю не смажать і не готують із неї пюре.
Скільки ж вариться молода картопля? Дрібні бульби потрібно варити близько 12-15 хвилин, середні приблизно 15-20 хвилин, а велика картопля вариться близько 25 хвилин.
Раніше ми вже розповідали, як почистити одразу багато молодої картоплі. Ця хитрість вам знадобиться.