Охолодить краще кондиціонера і наситить краще борщу: готуємо холодний суп із огірками та цукіні

Читать на русском
Автор
Незвичайний літній суп з огірками та цукіні
Незвичайний літній суп з огірками та цукіні. Фото shuba.life

У сто рас найсмачніше всіх інших супів

У спекотні літні дні охолодитися допоможуть дві речі: кондиціонер та холодний суп з огірками, цукіні та бринзою. У зв’язку з відключеннями електроенергії використання кондиціонера під питанням, тому охолоджуватимемося холодним супом.

Цим цікавим рецептом ділиться Shuba. Такий супчик стане фірмовою стравою літа та чудовим початком літнього обіду чи вечері. Він смачний і за кімнатної температури, і трохи охолодженим. Тим, хто не любить спеку, можна розлити його тарілками та відправити в морозильну камеру на 20 хвилин.

Як приготувати холодний суп з огірками, цукіні та бринзою

Інгредієнти на 4 порції:

  • огірок — 2 шт.;
  • цукіні — 1 шт.;
  • редиска — 100 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • цибуля зелена — 10 г;
  • кріп, гілочка — 10 г;
  • кефір — 500 мл;
  • сметана — 125 г;
  • бринза — 200 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • хліб — 200 г;
  • олія соняшникова — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо і подрібнюємо. Огірки та цукіні миємо, сушимо та натираємо на великій тертці. Кріп і зелену цибулю миємо, сушимо і нарізаємо.
  2. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо в миску, солимо, перчимо, заливаємо сметаною та кефіром. Відправляємо все на годину до холодильника
  3. Невеликими шматочками нарізаємо бринзу. Миємо, сушимо і нарізаємо редис.
  4. Кубиками нарізаємо хліб. Солимо, перчимо та обсмажуємо його на олії до золотистого кольору.
  5. Охолоджений суп розливаємо по тарілках. У суп викладаємо кубики бринзи та кружечки редиски, посипаємо хлібними кубиками та подаємо.

Раніше ми розповідали, як приготувати окрошку з редискою. Приготуйте її на зміну холодному борщу вам сподобається.