Охолодить краще кондиціонера і наситить краще борщу: готуємо холодний суп із огірками та цукіні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний літній суп з огірками та цукіні](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/c4/1f8d7665-0e410bf422add2be668118014d5aac4e.jpg?v=3922_1)
У сто рас найсмачніше всіх інших супів
У спекотні літні дні охолодитися допоможуть дві речі: кондиціонер та холодний суп з огірками, цукіні та бринзою. У зв’язку з відключеннями електроенергії використання кондиціонера під питанням, тому охолоджуватимемося холодним супом.
Цим цікавим рецептом ділиться Shuba. Такий супчик стане фірмовою стравою літа та чудовим початком літнього обіду чи вечері. Він смачний і за кімнатної температури, і трохи охолодженим. Тим, хто не любить спеку, можна розлити його тарілками та відправити в морозильну камеру на 20 хвилин.
Як приготувати холодний суп з огірками, цукіні та бринзою
Інгредієнти на 4 порції:
- огірок — 2 шт.;
- цукіні — 1 шт.;
- редиска — 100 г;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- цибуля зелена — 10 г;
- кріп, гілочка — 10 г;
- кефір — 500 мл;
- сметана — 125 г;
- бринза — 200 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- хліб — 200 г;
- олія соняшникова — 30 г.
Спосіб приготування:
- Часник чистимо і подрібнюємо. Огірки та цукіні миємо, сушимо та натираємо на великій тертці. Кріп і зелену цибулю миємо, сушимо і нарізаємо.
- Усі підготовлені інгредієнти відправляємо в миску, солимо, перчимо, заливаємо сметаною та кефіром. Відправляємо все на годину до холодильника
- Невеликими шматочками нарізаємо бринзу. Миємо, сушимо і нарізаємо редис.
- Кубиками нарізаємо хліб. Солимо, перчимо та обсмажуємо його на олії до золотистого кольору.
- Охолоджений суп розливаємо по тарілках. У суп викладаємо кубики бринзи та кружечки редиски, посипаємо хлібними кубиками та подаємо.
Раніше ми розповідали, як приготувати окрошку з редискою. Приготуйте її на зміну холодному борщу вам сподобається.