Кращий за будь-який торт: заради цього десерту вам навіть духовку вмикати не потрібно

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт домашнього тортика
Чудовий рецепт домашнього тортика. Фото lasunka.com

Такий десерт зовсім нескладно приготувати

Ми розповідали, як приготувати чудовий лінивий пиріг. Для наступного ж десерту вам навіть духовку вмикати не доведеться, адже цей чизкейк готується без випічки, на основі з печива.

Цей чизкейк стане справжньою окрасою вашого святкового столу або просто чудовим способом порадувати себе та близьких вишуканим десертом. Його можна приготувати на святковий стіл, і буде краще, ніж будь-який торт. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 150 г пісочного печива
  • 80 г вершкового масла

Для начинки:

  • 600 г кисломолочного сиру (від 9%)
  • 150 г сметани (від 20%)
  • 150 г цукру
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 10 г желатину
  • 1 столова ложка ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Дайте йому трохи охолонути.
  2. Подрібніть пісочне печиво в блендері або за допомогою качалки. Змішайте крихту печива з розтопленим маслом до однорідної маси.
  3. Викладіть суміш у роз'ємну форму діаметром 16-20 см. Рівномірно розподіліть її по дну форми та щільно притисніть руками. Поставте форму з основою в холодильник на 30 хвилин.
  4. У мисці з'єднайте кисломолочний сир, сметану, м'яке вершкове масло, цукор і ванільний цукор. За допомогою занурювального блендера збийте суміш до однорідної маси без грудок.
  5. Желатин залийте гарячим молоком і добре розмішайте до повного розчинення. Дайте йому трохи охолонути. Поступово влийте розчинений желатин у сирну суміш, постійно збиваючи блендером.
  6. Дістаньте з холодильника форму з основою. Вилийте сирну начинку на пісочну основу.
  7. Розрівняйте поверхню начинки ложкою. Накрийте форму харчовою плівкою. Поставте чизкейк в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
  8. Акуратно вийміть чизкейк з форми. За бажанням можна прикрасити десерт свіжими ягодами, фруктами, тертим шоколадом або какао-порошком. Наріжте чизкейк на порційні шматки та подавайте до столу.

Для нарізки найкраще використовувати гарячий ніж. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачне варення.