Для тих, хто в спеку не хоче вмикати духовку: готуємо ліниві хачапурі на сковороді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ліниві хачапурі на сковороді](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/4f/3b26d5b3-2c87202308b41a6ac4597cac4a9a44f8.jpg?v=2270_1)
І до сніданку, і на перекус, і до супу
Зазвичай грузинська кухня асоціюється у нас із соковитим шашликом. Проте грузини — спеціалісти у випічці: у них виходять фантастичні хачапурі.
Багатьох бентежить довге їхнє приготування, до того ж влітку не дуже хочеться включати духовку. Разом із Shuba розповімо, як приготувати ароматний, смачний хачапурі на сковороді. У вас вийде чудова альтернатива хліба, ситний сніданок або перекус.
Як приготувати хачапурі на сковороді
Інгредієнти на 7 порцій:
- кефір — 250 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 750 г;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- цукор — 1/2 ч. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- твердий сир — 600 г.
Спосіб приготування:
- Кефір відправляємо у миску. Додаємо яйце, цукор, сіль і все розмішуємо до однорідного стану.
- В отриману масу просіюємо борошно. Добре вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо відпочити на 30-40 хвилин.
- Через зазначений час ділимо тісто на сім частин, з кожної формуємо кульки та накриваємо вологим рушником, доки готуємо начинку.
- Твердий сир натираємо на велику тертку, за бажанням додаємо зелень і ділимо на сім частин.
- З кульки тіста розкочуємо круглий коржик, у середину викладаємо начинку. Краї тіста збираємо в центр і добре защипуємо. Розкочуємо в плоский коржик.
- Кожен корж обсмажуємо на маленькому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку під кришкою, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати ягідний десерт. Це ідеальна випічка до чаю.