Для тих, хто в спеку не хоче вмикати духовку: готуємо ліниві хачапурі на сковороді

Читать на русском
Автор
Ліниві хачапурі на сковороді
Ліниві хачапурі на сковороді. Фото shuba.life

І до сніданку, і на перекус, і до супу

Зазвичай грузинська кухня асоціюється у нас із соковитим шашликом. Проте грузини — спеціалісти у випічці: у них виходять фантастичні хачапурі.

Багатьох бентежить довге їхнє приготування, до того ж влітку не дуже хочеться включати духовку. Разом із Shuba розповімо, як приготувати ароматний, смачний хачапурі на сковороді. У вас вийде чудова альтернатива хліба, ситний сніданок або перекус.

Як приготувати хачапурі на сковороді

Інгредієнти на 7 порцій:

  • кефір — 250 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 750 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 1/2 ч. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • твердий сир — 600 г.

Спосіб приготування:

  1. Кефір відправляємо у миску. Додаємо яйце, цукор, сіль і все розмішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу просіюємо борошно. Добре вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо відпочити на 30-40 хвилин.
  3. Через зазначений час ділимо тісто на сім частин, з кожної формуємо кульки та накриваємо вологим рушником, доки готуємо начинку.
  4. Твердий сир натираємо на велику тертку, за бажанням додаємо зелень і ділимо на сім частин.
  5. З кульки тіста розкочуємо круглий коржик, у середину викладаємо начинку. Краї тіста збираємо в центр і добре защипуємо. Розкочуємо в плоский коржик.
  6. Кожен корж обсмажуємо на маленькому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку під кришкою, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати ягідний десерт. Це ідеальна випічка до чаю.