Чим підгодовувати полуницю в травні: доступний засіб змусить ягоди рости швидше й солодше

Читать на русском
Автор
Полуниці буде більше
Полуниці буде більше. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Доступний спосіб збільшити врожай

Полуниця потребує хорошого догляду. Якщо вчасно і правильно мульчувати, підрізати вусики, поливати й підгодовувати рослину, вона віддячить багатим урожаєм солодких ягід.

Навесні полуниця потребує додаткової порції поживних речовин, які стимулюватимуть зростання великих та солодких ягід. Щоби підгодувати полуницю, зовсім не обов’язково купувати дорогі засоби, а використати замість них золу. Про те, як її застосовувати, пише "Добрі новини".

Як підгодувати полуницю золою

Зола багата на фосфор, залізо, марганець, магній, бор та інші мікроелементи, які потрібні для гарного росту рослини. Крім того, вона стимулює утворення нових бутонів та активізує зростання ягід. Стверджується, що після такого добрива ягоди стають солодшими та ароматнішими.

Для приготування добрива потрібна всього склянка золи. Її необхідно змішати зі склянкою окропу та залишити на добу. Перед використанням розчин розбавити 9 літрами води й лише потім поливати полуницю.

Добриво із золи зазвичай вносять навесні та під час підготовки до зими.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини не можна садити поряд із кабачками. Неправильні сусіди залучатимуть шкідників та конкуруватимуть за поживні речовини.