Вашій клумбі позаздрять сусіди: що треба зробити на квітнику в червні

Читать на русском
Автор
Вирощування квітів має свої хитрощі
Вирощування квітів має свої хитрощі. Фото pexels.com

В червні іриси та півонії обрізають після квітіння

Багато садівників турбується про те, як виростити розкішну клумбу. Для того є свої секрети, однак і після цвітіння квітам потрібен догляд. Його час настає саме в червні.

Як розповідає УНІАН, в червні обрізають, щоб стимулювати ріст, кілька видів квітів, наприклад іриси, півонії, троянди та гортензії. Після цвітіння потрібно прибрати сухі квіти та зів'ялі квітконоси ірисів, адже в них можуть розмножуватися шкідники та з'являтися хвороби. Краще робити це садовими ножицями та важливо не зрізати листя під корінь. Здорові листки потрібні для того, щоб рослини накопичили поживні речовини. Квітконоси зрізають на висоті 2,5 см від кореня, а пошкоджене та сухе листя видаляють.

Півонії також обрізають після цвітіння. Стебла з засохлими квіточками у трав'янистих півоній обрізають майже під корінь — лишають залишок висотою в 2 см. Так потрібно робити з тим гілками, де квіти вже відцвіли.

Що ж до тих квітів, які можна посадити на заміну — це чорнобривці, фіалки, айстри, настурції, маргаритки. Також можна в цей час висаджувати і нові півонії. Варто зважати на зростаючий місяць — в ці дні садити вважають правильнішим. В червні — це числа з 1 по 3 та з 19 по 30.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зрізати квітнучі півонії, щоб вони довго тішили Вас своєю красою. Також для того, щоб півонії квітли пишніше, їх потрібно підживляти.