Не тільки для краси: навіщо садити на городі чорнобривці

Читать на русском
Автор
Крім естетичної складової, чорнобривці дуже корисні на городі Новина оновлена 27 травня 2024, 10:10
Крім естетичної складової, чорнобривці дуже корисні на городі. Фото marthastewart.com

Посадіть чорнобривці на грядці з овочами і результат вас здивує

Досвідчені городники часто садять на грядках з овочами квіти чорнобривців. Справа в тому, що ця рослина не тільки красиво цвіте, але й має корисні властивості для культур, які ростуть поряд з нею. "Телеграф" вже розповідав, які рослини краще не садити біля огірків, а сьогодні ділиться, навіщо на городі садити чорнобривці.

Як виявилося, чорнобривці мають багато корисних властивостей, вони здатні відганяти з грядки шкідників і покращують якість ґрунту, пише ТСН. Посадіть ці квіти поруч із овочами на городі і результат вас здивує.

Навіщо садити чорнобривці на городі

Чорнобривці на городі здатні покращувати склад та якість ґрунту навколо себе. Ця рослина має велику зелену масу, а її коренева система потужна і мочкувата. Тому вона може всмоктувати з глибини землі корисні речовини, які стануть у нагоді і рослинам, які ростуть поруч. А якщо на місці, де минулого сезону росли чорнобривці, посадити овочеві культури, то врожай буде особливо багатим.

Чорнобривці допомагають боротися з кротами на городі. Рослина своїм запахом відлякує цих шкідників, тому вони забудуть дорогу на ваш город.

Крім того, чорнобривці відлякують від культур на городі та інших шкідників. Рослина виділяє специфічні речовини, які запобігають появі нематод, дротівників. Також квітка перешкоджає розмноженню грибків, відганяє з городу капустяну блондинку, колорадських жуків, цибулевих мух та інших шкідників.

Раніше "Телеграф" розповідав, де й навіщо садити календулу на городі. Вона врятує ваш город від шкідників.