Оточіть себе цими рослинами — комарі й близько не підлетять: що посадити на балконі та в саду

Читать на русском
Автор
699
Натуральні засоби боротьби з комахами
Натуральні засоби боротьби з комахами. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Комарі не переносять запахи деяких рослин

Майже жоден теплий вечір на свіжому повітрі не обходиться без атаки комарів. Ці дрібні комахи неприємно дзижчать і кусають. У магазинах можна знайти безліч різних репелентів, але вони мають переважно у своєму складі хімічні речовини й коштують не дуже дешево.

Альтернативою покупних засобів від комарів можуть стати рослини, які відлякуватиму комах від балкона та веранди, радить Ukr.media. Крім того, вони стануть окрасою простору.

Які рослини допомагають від комарів

Котяча м’ята — багаторічна рослина, яка цвіте з липня до вересня. Рослина відлякує не тільки комарів, а ще кліщів та мошку.

Меліса відлякує комарів своїм солодким запахом. Щоб посилити ефект, можна зірвати кілька листків і потовкти їх у ступці. Потім покладіть листя в миску і поставте її на балкон, щоб позбавитися комарів.

М’ята неприємна не тільки мишам та мурахам, а й комарам. Тож ця рослина стане універсальним репелентом.

Аромат лаванди має заспокійливу дію на людей. Але ефірні олії цієї рослини відлякують комарів.

Герань також відлякує комарів. Для цього їй навіть не треба цвісти. А оскільки ця рослина може рости у горщику, вона зможе відлякувати комарів навіть у квартирі.

Чорнобривці стануть не лише прикрасою саду та балкону, а й захистять від набридливих комарів. Квіти випромінюють аромат, який не переносять ці комахи.

Лимонник містить натуральну олію цитронели. Ця речовина відлякує комарів. Тому лимонник можна сміливо садити біля відпочинкових зон.

Базилік та розмарин часто використовуються як спеції. Але якщо людям їхній аромат приємний, то комахи погано переносять його. Тому ці рослини можна також вирощувати поряд із зонами літнього відпочинку.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом боротьби з мошками у кухонних шафках. Достатньо покласти у крупи один із продуктів, які не переносять комахи.