Для цього пирога чистити рибу не потрібно: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
Чудовий пиріг із сардинами
Чудовий пиріг із сардинами. Фото shuba.life

Відмінний спосіб нагодувати баночкою сардин усю сім’ю

Ми часто готуємо різноманітні пироги. Солодкі та солоні, з м’ясною чи овочевою начинкою – така випічка смачна та проста у приготуванні.

Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним пирогом із рибною начинкою, проте рибу вам навіть чистити не доведеться. Вся річ у тому, що для його приготування ми візьмемо консервовані сардини. За бажання такий пиріг можна начинити чим завгодно, головне — виявити фантазію.

Як приготувати пиріг з консервованими сардинами.

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • сметана — 300 г;
  • розпушувач — 12 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • кунжут білий — 20 г.

Для начинки:

  • сардини в олії — 185 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо зі сметаною. В отриману масу додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і замішуємо однорідне тісто.
  2. Для приготування начинки чистимо і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його до золотистого кольору. Рибу розминаємо вилкою.
  3. Чистимо, миємо та нарізаємо тонкими кружальцями картоплю. Солимо його і перчимо.
  4. Форму змащуємо олією. Виливаємо половину тіста, зверху — половину картоплі, далі — рибу та цибулю, а потім - другу частину картоплі.
  5. Заливаємо все тістом, що залишився, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

На десерт пропонуємо приготувати смачний тортик на основі звичайного печива.