Є трохи пекінки – відправте її до зеленого борщу: незвичайний рецепт першої страви (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний варіант першої страви](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/ce/dbb74335-ea29dcee5653a76a4b92e55af1336ce7.jpg?v=7245_1)
Один інгредієнт додасть борщу пікантності
Здається, без зеленого борщу неможливо уявити весну і літо. Це чудовий спосіб вгамувати почуття голоду.
Як правило, ми звикли готувати цю першу страву зі щавлем. Однак якщо у вас є трохи пекінської капусти, пропонуємо її також відправити до борщу. Цей овоч додасть пікантності улюбленій страві. Рецепт "Телеграф" знайшов спеціально для своїх читачів у журналі "Телеграф".
Як приготувати зелений борщ із щавлем та пекінською капустою
Інгредієнти:
- яловичий бульйон — 1 л;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- кріп, петрушка — по 1 пучку;
- картопля — 3 шт.;
- курячі яйця — 3 шт.;
- щавель — 200 г;
- сіль, перець — до свого смаку;
- пекінська капуста — 200 г;
- сметана — 8 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою, відправляємо в киплячий бульйон і варимо близько 10 хвилин.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на середній тертці. Підсмажуємо їх на розігрітій сковороді з вершковим маслом та відправляємо в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.
- Щавель із зеленню мою та сушимо. Крупно нарізаємо щавель, кріп та петрушку – дрібно. Пекінську капусту нарізаємо великими шматочками.
- Щавель, капусту та половину зелені відправляємо в бульйон і варимо до готовності.
- Курячі яйця варимо круто. Даємо охолонути, чистимо, нарізаємо або натираємо на тертці.
- Готовий борщ прикрашаємо зеленню, подаємо з ложкою яєць та сметани.
![Зелений борщ із щавлем та пекінською капустою](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/1/de/a3b7d9ff-1885ccbb9640c1627e62038b33755de1.jpg?v=6229_1)
А якщо не хочеться борщу — приготуйте окрошку з редискою. Вам також сподобається.