Є трохи пекінки – відправте її до зеленого борщу: незвичайний рецепт першої страви (фото)

Читать на русском
Автор
Незвичайний варіант першої страви
Незвичайний варіант першої страви. Фото shuba.life

Один інгредієнт додасть борщу пікантності

Здається, без зеленого борщу неможливо уявити весну і літо. Це чудовий спосіб вгамувати почуття голоду.

Як правило, ми звикли готувати цю першу страву зі щавлем. Однак якщо у вас є трохи пекінської капусти, пропонуємо її також відправити до борщу. Цей овоч додасть пікантності улюбленій страві. Рецепт "Телеграф" знайшов спеціально для своїх читачів у журналі "Телеграф".

Як приготувати зелений борщ із щавлем та пекінською капустою

Інгредієнти:

  • яловичий бульйон — 1 л;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • кріп, петрушка — по 1 пучку;
  • картопля — 3 шт.;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • щавель — 200 г;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • пекінська капуста — 200 г;
  • сметана — 8 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою, відправляємо в киплячий бульйон і варимо близько 10 хвилин.
  2. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на середній тертці. Підсмажуємо їх на розігрітій сковороді з вершковим маслом та відправляємо в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.
  3. Щавель із зеленню мою та сушимо. Крупно нарізаємо щавель, кріп та петрушку – дрібно. Пекінську капусту нарізаємо великими шматочками.
  4. Щавель, капусту та половину зелені відправляємо в бульйон і варимо до готовності.
  5. Курячі яйця варимо круто. Даємо охолонути, чистимо, нарізаємо або натираємо на тертці.
  6. Готовий борщ прикрашаємо зеленню, подаємо з ложкою яєць та сметани.
Зелений борщ із щавлем та пекінською капустою
Фото: Телеграф

А якщо не хочеться борщу — приготуйте окрошку з редискою. Вам також сподобається.